Παρασκευή 4 Μαΐου 2007

Γιογκαλάτες

Γιογκαλάτες... Άκουσα διαφήμιση γι' αυτό το πράμα στο ραδιόφωνο την ώρα που έψαχνα για παρκάρισμα και πήγα να τρακάρω. Δηλαδή στα αρχίδια μας η φιλοσοφία πίσω από κάθε τι, απλά παίρνουμε δυο κινήσεις από εδώ, τρεις από εκεί, και πάμε να βγάλουμε φράγκα. Να δείτε που μόλις το πάρει χαμπάρι η Πετρουλάκη θα φτιάξει το Power Yogalates.
Αλλά γενικά είμαστε φαν του αχταρμά. Εδώ γουστάρει ο κόσμος Γιουροβίζιον, οι γιογκαλάτες μας μάραναν;
Μήπως να φτιάξουμε και εμείς τους αχταρμάδες μας να κονομήσουμε τίποτα;
Πάρτε προτάσεις.
"Πατάτες": είναι τεχνική που γίνεται μόνο στην θάλασσα, και συνδιάζει τις πατητές με τις πιλάτες.
"Ντομάτες": είναι είδος γυμναστικής που το προώθησε ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού "Ντομί" όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με τις πιλάτες.
"Κουν - Λατες": Πολεμική τέχνη που συνδιάζει το κουνγκ φου, με τις πιλάτες.
"Πίπαλατες": Πως να παίρνετε καλύτερες πίπες, κάνοντας πιλάτες.
Μήπως απλά να ανοίξω ένα "γιογκιστήριο;", όπου να κάνουμε προετοιμασία για τις πανελλήνιες σε συνδυασμό με γιόγκα;

Άλλο θέμα. Τις προάλλες είδα τον πρώτο υπεύθυνο ιδιοκτήτη σκύλου στην Αθήνα. Έχω βαρεθεί να πατάω σκατά απ'όλα τα σκυλιά που κυκλοφορούν στους δρόμους. Θες να το πας βόλτα; Πήγαινε το, αλλά μετά μάζεψε τα κουράδια με ένα φαρασάκι, και πέταξε τα στον κάδο. Αλλά όχι... θα λερωθούν τα χέρια τους... Σαν την καριόλα που είδα τις προάλλες, που επειδή βαριόταν να βγει από το τέλεια γυαλισμένο και πανάκριβο αυτοκίνητο της, πέταξε από το παράθυρο μια σακούλα με σκουπίδια στον κάδο. Φυσικά η σακούλα δεν βρήκε τον στόχο της... Στον τύπο με τον σκύλο τώρα. Αυτός είχε βάλει στο ζώο του πάνα! Ναι από αυτές που φοράνε τα μωρά. Γελοίο θέαμα, αλλά καλά έκανε.

Πριν λίγο καιρό, πως ο Μίνως Κυριακού, πρόεδρος του Πανελληνίου, φώναξε τα ΜΑΤ και την έπεσαν σε κόσμο, επειδή έκαναν δενδροφύτευση σε περιοχή που έχει καταπατήσει παράνομα ο σύλλογος, και παρόλο που έχει βγει απόφαση κατεδάφισης από την πολεοδομία, αυτή δεν έχει γίνει, και ούτε και θα γίνει ποτέ. Ποια η θέση του πολίτη, όταν η αστυνομία παρανομεί; Μα φυσικά στην μόνιμη του θέση. Στον καναπέ μπροστά από μια τηλεόραση.

Διαβάζω τώρα στον Ναυτίλο, στην Ελευθεροτυπία, πως ο δάσκαλος της Γ δημοτικού, του Ελληνικού τμήματος, του Ευρωπαϊκού σχολείου Βρυξελλών, έβαλε τα παιδιά να μάθουν τους στίχους του Yassou Maria, για να το παρουσιάσουν στη γιορτή του σχολείου! Στα πιο κοντινά, μαθήτρια σε φροντιστήριο που δουλεύω, παράτησε όλα τα μαθήματα για να προετοιμαστεί για τα καλλιστεία του ΑΝΤ1. Αν το έκανε αυτό η αδερφή μου, ακόμα ξύλο θα έτρωγε... Δεν είμαι υπέρ της σφαλιάρας, υπέρ τη αγωγής στο σπίτι είμαι. Και μετά μιλάμε πως θέλουμε να φτιάξει η κατάσταση στα πανεπιστήμια... Αν τα δημοτικά, και τα γυμνάσια είναι μπάχαλο και οι γονείς είναι πυροβολημένοι τηλεορασόπληκτοι καταναλωτές για ποια παιδεία μιλάμε;

Σας αφήνω, γιατί πρέπει να πάω στο φροντιστήριο, να γκρινιάξω στα παιδιά που δεν διαβάζουν, και δεν θα μπουν στο πανεπιστήμιο που ή θα τους κάνουν άνεργους, ή κακοπληρωμένους πτυχιούχους, που στα 30 τους δεν έχουν φράγκα για να πιάσουν ένα σπίτι μόνοι τους (για μένα λέω...).

Και όπως είχε πει και ο Αρκάς κάποτε

Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ

Καλό τέτοιο, και να προσέχετε (από όλες τις απόψεις...)

5 σχόλια:

geochatz είπε...

Χεχε πραγματικά λύθηκα στα γέλια για το "Ντομάτες". Δε νομίζω ότι είναι και πολύ μακριά από την πραγματικότητα. Τελικά σήμερα κατάλαβα τι προσπαθεί να κάνει ο Ντομί μέσα στο γήπεδο, μιας και ένα ολόκληρο χρόνο που τον βλέπω τον βρίζω άδικα!!! :D

Ανώνυμος είπε...

by sith

Γεια!
Επιτέλους κατάφερα και διάβασα όλο το blog, και η εικόνα που σχημάτισα, είναι ότι πρόκειται για μια υγρή μορφή του πριοδικού.
Κάποιες προτάσεις ακόμη:
ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ (Ι και ΙΙ): Πρόκειται για δύο είδη.
Το πρώτο είναι ο συνδυασμός κατανάλωσης σοκολάτας, σε συνδυασμό με πιλάτες. Στα αρχικά στάια μιλάμε για πλάκα σοκολάτας, ενώ στο ανώτατο επίπεδο, η σοκολάτα είναι ρόφημα και ζεστή. Πίνεται με καλαμάκι.
Το άλλο είναι συνδυασμός του "ΣΟΚ" και του πιλάτες. Το ενδιάμεσο 'Ο' είναι συνδετικό.
Ο πιλατέρας οφείλει να διατηρήσει την ψυχραιμία και το ρυθμό του, παρ' όλο που συχνά πυκνά τον διακόπτουν τρομάζοντάς τον.

Πολλούς χαιρετισμούς σ' εκείνους που έχω να δω και να ακούσω μήνες...η και χρόνια...

'Life is short...but I am even shorter...'

geochatz είπε...

ΜΑΝΤΩΛΑΤΕΣ

Το μαντωλάτες χωρίζεται σε δύο επίπεδα. Στο πρώτο επίπεδο, το οποίο είναι για τους αρχάριους ο αθλούμενος κάνει πιλάτες τρώγοντας μαντολάτα. Το στάδιο αυτό είναι απαραίτητο για να περάσει κάποιος στο δεύτερο, και περισσότερο προχωρημένο επίπεδο. Στο δεύτερο επίπεδο και αφού κάποιος έχει κάνει μπάκα από τα πολλά μαντολάτα εφαρμόζει μία προχωρημένη τεχνική η οποία συνδυάζει πιλάτες με τραγούδι και ως στόχος είναι κάποιος να γίνει σαν τη Μαντώ. Η τεχνική αυτή καλλιεργεί τις φωνητικές χορδές αλλά ταυτόχρονα μεγαλώνει και το στήθος. Το λίπος που είχε συσσωρευτεί στην μπάκα από το πρώτο στάδιο μετατοπίζεται στο στήθος. Να προσθέσω τέλος ότι το ΜΑΝΤΩΛΑΤΕΣ είναι το πλέον απαραίτητο αν κάποιος θέλει να πάει στη Γιουροβίζιον και να μην ξεφτιλιστεί! Δυστυχώς όμως σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ο Σαρμπέλ δεν έχει εξασκηθεί οπότε μάλλον θα πάει άκλαυτος.

SFILTROS είπε...

Είμαι πραγματικά συγκινημένος από την μεγαλειώδη ανταπόκριση σας στις νέες τεχνικές.

Ευχαριστώ ιδιαιτέρως.

Η Ελληνική γλώσσα, έχει ελπίδα τελικά!

SFILTROS είπε...

Πάρτε και ένα φρέσκο!

"Τσικουλάτες". Είναι τεχνική της κατηγορίας πιλάτες, που έχει σαν βασικό χαρακτηριστικό το τσίμπημα του μάγουλου (cheek) και της κραυγής "ΟΥ".

Η εν λόγω τεχνική είναι γνωστή από την αρχαία Ελλάδα, όπου χρησιμοποιούταν για να θεραπεύσει ασθένειες όπως η πλατυποδία και βρωμομασχαλίαση.

Τέλος ο χείμαρρος μαλακίας. Πάω για δουλειά.
Αύριο θα έχει φρέσκο post, με θέμα γιουροβιζιονικό...
Καλό τέτοιο