Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Κρίση



Το παραπάνω τραγουδάκι, το άκουσα πάλι μετά από πολύ καιρό γιατί χρειαζόμουν κάτι να με κάνει να γελάσω. Μια και βρέθηκα σε περιπτώση κρίσης (οικονομικής, προσωπικής, ποδοσφαιρικής, διδακτικής κτλ.) ανέτρεξα στο παρελθόν και βρήκα πράγματα που με είχαν κάνει να περνάω καλά. Μέσα και αυτά, ήταν και το άσμα των tsopana rave. Διότι πρέπει όλοι να γίνουμε λίγο HULK (όπως λέει και το τραγούδι) για να ξεπεράσουμε τις πίκρες.
Θα ασχοληθώ όμως λιγάκι παραπάνω με την οικονομική μας κρίση, αυτή που είναι και της μόδας.
Αρχικά σας δείχνω μια φωτογραφιούλα που πήρα από το φιλικό βλογ http://enathinaisbios.blogspot.com/

 

Εδώ βλέπουμε με απλά λόγια, το πόσο μας δουλεύουν οι τράπεζες, ή απλά το πως σε κάθε καζίνο η μπάνκα πάντα κερδίζει. Δεν γίνεται όσο παίζουμε με τους κανόνες που έχουν φτιάξει οι τράπεζες να κάνουμε οτιδήποτε που να μην οδηγεί σε αύξηση των κερδών τους.
Και διαβάζοντας ένα άλλο φιλικό βλογ, το http://leftliberalsynthesis.blogspot.com/ βρέθηκα στο http://youpayyourcrisis.blogspot.com/ και έμαθα πολλές λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συμβαίνει.
Εκεί είδα και το πολύ διαφωτιστικό βιντεάκι που σας δείχνω παρακάτω. Δείτε την διαφορά μεταξύ των Ελλήνων αναλυτών και του Αμερικάνου Max Keiser για να καταλάβετε με τι κουτόχορτο μας έχουν ταΐσει.


Αυτά τα λίγα. Καλό τέτοιο σε όλους και μακάρι να ξυπνήσουμε, και να κινητοποιηθούμε, από όλες τις απόψεις.

2 σχόλια:

Leo Kastanas είπε...

μεγάλο τραγούδι το δώσε δυο κατοστάρικα, Βλέπω έχουμε τα ίδια γούστα, πράγμα λογικό. Νάσαι καλά που μου το θύμησες

SFILTROS είπε...

Leo, χαίρομαι που το εκτιμά και κάποιος άλλος εκτός από εμένα.
Καλή μας ακρόαση...