Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Σκόρπιες σκέψεις


Ας μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις χωρίς ειρμό για να μπω σε ρυθμό να φτιάξω το 71ο τεύχος του ΝΙΟΥΣΛΕΤΕ.
  • Στις διακοπές που βρέθηκα στην πρωτεύουσα ένιωσα πως πρέπει να απολογούμαι στον κόσμο επειδή μπήκα στο δημόσιο και είχα άδεια την περίοδο των διακοπών. 
  • Είναι πιο εύκολο να μάθει χημεία ένας λοβοτομημένος μπαμπουίνος παρά να καταλάβουν πολλοί επιβάτες του μετρό πως πρώτα πρέπει να περιμένουν τους άλλους να κατέβουν  και μετά να μπουν αυτοί.
  • Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες σελίδες που άρχισα να χρησιμοποιώ προσφάτως είναι η  http://academicearth.org/ μέσω της οποίας μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν διαλέξεις και μαθήματα πάνω σε πολλά αντικείμενα από μερικά από τα γνωστότερα αμερικάνικα πανεπιστήμια (Harvard, Yale, MIT, Berkeley κ.α.). 
  • Επίσης πολύ ενδιαφέρουσα σελίδα είναι η http://dwsepare.ning.com/ μέσω της οποίας γίνονται δωρεές και ανταλλαγές διαφόρων αντικειμένων μεταξύ των χρηστών.
  • Προσπάθησα (χωρίς επιτυχία) να πείσω τα παιδιά του σχολείου να μου γράψουν σε ένα κείμενο όσα δεν τους αρέσουν στο σχολείο τους και στο εκπαιδευτικό σύστημα γενικότερα και εκτός από κάποιες αναμενόμενες ατάκες για μεγαλύτερα διαλείμματα, λιγότερα μαθήματα, καλύτερα κτίρια κτλ. μόνο μία πρόταση μιας μαθήτριας της 1ης γυμνασίου μου κίνησε το ενδιαφέρον. "Και τέλος, δεν μας αρέσει το μάθημα αλλά εντάξει ότι και να πεις το ίδιο κάνει". Αδιαφορία, παραίτηση ή ρεαλισμός  της πιτσιρίκας στα λόγια της;
  • Για όσους κατεβάζουν σειρές από το διαδίκτυο σας προτείνω μια αγγλική που λέγεται misfits. Είναι επιστημονικής φαντασίας αλλά τελείως διαφορετική από όσες έχετε δει. Ήρωες είναι κάποιοι νέοι εγκληματίες, αντικοινωνικοί, "απροσάρμοστοι" που αποκτούν λόγω μιας παράξενης καταιγίδας, κάποιες υπερφυσικές δυνάμεις. Θα αρέσει σίγουρα σε όσους παθαίνουν στομαχικές διαταραχές με την "πολιτική ορθότητα" των αντίστοιχων αμερικάνικων σειρών.
  • Συζήταγα με κάτι φίλους την (για μένα) αδιάφορη στάση των κατοίκων του νησιού για τα προβλήματα της εποχής και κάποιος μου είπε: "Τι σου φαίνεται παράξενο; Εκεί έχετε συγκοινωνίες ή νοσοκομεία για να σας ενοχλήσουν οι απεργίες; Έχετε μεγάλες επιχειρήσεις με πολλούς υπαλλήλους για να σας ενοχλήσουν οι επιχειρησιακές συμβάσεις; Έχει άστεγους, μετανάστες ή πρεζάκια στις πλατείες; Άσε τους ανθρώπους στην ηρεμία τους..."
  • Αν σταματήσουν να γίνονται γαμήλιες τελετές θα καταστραφεί τελείως ότι έχει μείνει από την ελληνική οικονομία.Ρούχα και καλλωπισμοί για ζευγάρι και καλεσμένους, στολισμός, δεξίωση, προσκλητήρια, μπουμπουνιέρες, δώρα, εισιτήρια και διαμονή για την μετακίνηση των μακρινών καλεσμένων, φωτογραφίες, πυροτεχνήματα.... Μήπως οι έμποροι πρέπει να κάνουν ένα μνημείο τιμής στην "άγνωστη νύφη";
  • Καλό Τέτοιο σε όλους.


4 σχόλια:

Leo Kastanas είπε...

Ωραίος σαν Sfiltros . Τάκουσες και τάπες όλα σε μια σελίδα. Μα μια σελίδα είναι όλα. Άσε τους ανθρώπους στην ηρεμία τους. Κολύμπησε στη Νιρβάνα τους. ΚΑι συ καλό από τέτοιο.

ψευδο-Lena είπε...

Μπράβο σε όλα!

Constantinos Yanniris είπε...

"Στις διακοπές που βρέθηκα στην πρωτεύουσα ένιωσα πως πρέπει να απολογούμαι στον κόσμο επειδή μπήκα στο δημόσιο και είχα άδεια την περίοδο των διακοπών". Γιατί σου κάνει εντύπωση; Είναι γνωστό οτι με το να πληρώνουμε τις θερινές διακοπές του κυρίου Λάζαρου Γεωργίδη μπήκαμε στο ΔΝΤ. Αλλά δεν φταίνε αυτοί, φταίς εσύ που καθόσουνα στην Αθήνα καλοκαιριάτικα...

SFILTROS είπε...

Θα σχολιάσω μόνο την τελευταία πρόταση σου φίλτατε. Το σχόλιο ήταν για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Το καλοκαίρι το πέρασα στο νησί... Έχοντας φάει τον χειμώνα εδώ θα ήταν χαζό τουλάχιστο να μη δω τον τόπο στα καλύτερα του.

Υ.Γ. Αχ αυτοί οι Λάζαροι. Καρκίνωμα για την χώρα έχουν καταντήσει...