Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Νιουσλετισμοί



  • Όλοι θα έχετε παρατηρήσει τη δυσκολία που έχει ο μέσος Έλληνας να αφομοιώσει την έννοια των λέξεων "έλξατε" και "ωθήσατε". Είναι κλασικό κάποιος να προσπαθεί να σπρώξει μια πόρτα την ώρα που μπαίνει σε ένα μαγαζί (ενώ αυτή λέει έλξατε) και μετά κατά την έξοδο του από το μαγαζί πάλι να μη τα καταφέρνει με την πρώτη επειδή θυμόταν πως έπρεπε να τραβήξει... Τη λύση γι' αυτό το σημαντικό πρόβλημα βρήκε ένα μαγαζί στη γειτονιά μου που έχει αναρτήσει ταμπέλα (εννοείται χειρόγραφη) που λέει "ΕΛΞΑΤΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ". Κάποια στιγμή που θα έχω χρόνο θα πάω και θα στήσω καραούλι απ' έξω για να δω πόσοι ακόμα προσπαθούν να έλξουν προς τα μέσα...
  • Διάβασα πως ο νόμος "Ραγκούση" για το θέμα της απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας από μετανάστες τελικά κρίθηκε αντισυνταγματικός. Μέσα στο νόμο αυτό είχε και τη διάταξη σύμφωνα με την οποία ένα παιδί μεταναστών που γεννιόταν στην Ελλάδα και φοιτούσε για 6 χρόνια σε ελληνικό σχολείο θα αποκτούσε την ελληνική ιθαγένεια. Πλέον τα παιδιά των μεταναστών αν δεν βρουν μετά τη σχολική τους εκπαίδευση δουλειά μέσα σε ένα χρόνο χάνουν την άδεια παραμονής τους. Προσέξτε την εξυπνάδα του νομοθέτη. Για να μη χάσουμε την "ελληνική καθαρότητα" ένα παιδί που γεννήθηκε εδώ, ξέρει να μιλά ελληνικά, το κράτος το εκπαίδευσε δωρεάν, το περιέθαλψε στα νοσοκομεία του, το έχει εντάξει στην τοπική κοινωνία, το διώχνει από τη χώρα. Το στέλνει δηλαδή να πάει εκεί που γεννήθηκαν οι γονείς του, να είναι δηλαδή μετανάστης στη χώρα του. Λογικά να το πάρουμε, απλά δημιουργούμε πιτσιρικάδες που θα μισούν το ελληνικό κράτος και τους Έλληνες. Οικονομικά να το πάρουμε, χαλάσαμε τόσα λεφτά φορολογούμενων για να εκπαιδεύσουμε ένα παιδί που ή θα πάει στο διάολο ή θα μας στείλει εμάς στο διάολο. Εύγε. Το ίδιο ισχύει και για τους νέους επιστήμονες. Χαλά το ελληνικό κράτος τόσα λεφτά για να τους εκπαιδεύσει σε πανεπιστημιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο και έχει ελάχιστες ως μηδαμινές υποδομές για να τους κρατήσει στη χώρα. Χαλάμε δηλαδή λεφτά και να φτιάξουμε επιστημονικό εργατικό δυναμικό για τις άλλες χώρες. Αυτό είναι μεγαλοσύνη, μεγαλοπρέπεια, ανοιχτοχεριά... Γιατί εμείς δεν κοιτάμε τα υλικά αγαθά. Είμαστε υπεράνω.
  • Πριν 2 εβδομάδες στη Λάρισα καμιά εικοσαριά πιτσιρικάδες  έκαναν ντου με ρόπαλα σε στέκι μεταναστών και έριξαν τις απαραίτητες μάπες σε μετανάστες. Κάθε φορά που έχω προσπαθήσει να πιάσω κουβέντα με πιτσιρικά που γουστάρει τέτοιες δράσεις και θέλω να μου εξηγήσει το σκεπτικό του νιώθω σαν τον δημοσιογράφο από το παρακάτω βίντεο...


  • Τέσσερα χρόνια μετά την δολοφονική επίθεση στη Κωνσταντίνα Κούνεβα δεν έχει βρεθεί κανείς ένοχος. Οι αστυνομικοί που σάπισαν τον Αυγουστίνο Δημητρίου καταδικάστηκαν με αναστολή ενώ κάποιοι αθωώθηκαν. Πάνε μήνες και ακόμα συζητάμε για το αν ο Παπακωνσταντίνου έπαιξε με ένα στικάκι. Μεγαλοεπιχειρηματίας κατηγορείται ότι απείλησε  τη ζωή δημοσιογράφου αλλά αυτό δεν θεωρήθηκε αρκετά καλή είδηση για τα δελτία ειδήσεων, ούτε άκουσα να παθαίνει τίποτα ο κύριος αυτός. Αλλά ευτυχώς πιάσανε τα τσογλάνια που έκαναν τις ληστείες στην Κοζάνη. Νιώθω ασφαλής πλέον.
  • Προχθές λόγω της στάσης εργασίας των λεωφορείων και των τραίνων αναγκάστηκα (γενικά το αποφεύγω για πολλούς λόγους) να χρησιμοποιήσω, μετά από πολύ καιρό, ένα ταξί για μια μικρή διαδρομή (10 λεπτά οδήγησης). Όταν μπήκα στο ταξί παρατήρησα τα άπειρα εικονίσματα, αυτοκόλλητα, σταυρουδάκια και μπιχλιμπίδια που διατυμπάνιζαν - με ένα τύμπανο ΝΑ (με το συμπάθιο)- τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του οδηγού. Αυτό δεν με ενόχλησε, απλά το θεώρησα γραφικό. Αυτό που με ενόχλησε είναι ότι από τα πρώτα μέτρα διαδρομής κατάλαβα πως ο οδηγός εκτός από πίστη έπασχε και από σύνδρομο καταναγκαστικής εμμονής! Είχε ένα τελετουργικό όπου το έκανε σε ΌΛΗ την ώρα της διαδρομής. Έπιανε το κομποσκοίνι που ήταν κρεμασμένο από τον κεντρικό καθρέφτη, χάιδευε το σταυρουδάκι που ήταν στο λεβιέ των ταχυτήτων, κατέβαζε το μαραφέτι που κρύβει τον ήλιο από τα μάτια  (στο οποίο είχε αυτοκόλλητη εικόνα) και το φιλούσε, έκανε τρεις φορές το σταυρό του, ανέβαζε το μαραφέτι, οδηγούσε φυσιολογικά για καμιά εκατοστή μέτρα το πολύ και μετά πάλι από την αρχή. Λέτε να είμαι ο σατανάς και να μη το έχω πάρει χαμπάρι; Έχω γυρίσει σε αρκετά γήπεδα και έχω δει πολλά είδη κάφρων αλλά τέτοιες φάτσες σαν του ταξιτζή ή σαν του πιτσιρικά με τα γουρλωμένα μάτια που βλέπω καθημερινά στο τραίνο εδώ και ενάμιση χρόνο, όταν γυρνώ το μεσημέρι από τη δουλειά, που μονίμως διαβάζει την αγία γραφή με τρομάζουν περισσότερο. Ειδικά ο πιτσιρικάς φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή θα βγάλει από την τσάντα του κάποια στιγμή ένα μπαλτά και θα μας κόψει όλους φέτες.
  • Ο βουλευτής της ΝΔ Μιχάλης Ταμήλος παραπονιέται πως τον ρίχνουν οι άλλοι βουλευτές γιατί εκείνοι πάνε ταξίδια στη Νέα Υόρκη και το Μπαλί και αυτόν τον στέλνουν στο Αζερμπαϊτζαν. Δεν θα πω τίποτα κακό γι' αυτόν. Θα πω όμως για αυτούς που τον ψήφισαν και τον έβαλαν εκεί που είναι. Κάτι τέτοια με κάνουν να θυμάμαι αυτό που είχε πει ο Τσώρτσιλ πως "το καλύτερο επιχείρημα κατά της δημοκρατίας είναι δέκα λεπτά συζήτηση με το μέσο ψηφοφόρο".
  • Όσοι χρησιμοποιείτε ανδροειδές σμάρτφο και διαβάζετε ειδήσεις απ' αυτό, σας προτείνω να κατεβάσετε (δωρεάν) και να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή newsum που έχει φτιάξει η scify. Η εφαρμογή αυτή δημιουργεί περιλήψεις ειδήσεων από πολλές πηγές σε ένα ενιαίο κείμενο και σας δίνει και τους συνδέσμους από τις πηγές αυτές αν θέλετε να μάθετε περισσότερα. Την χρησιμοποιώ και εγώ και ομολογώ ότι είναι πολύ εύχρηστη και αξιόλογη. Την εφαρμογή την κατεβάζετε πατώντας ΕΔΩ.
  • Χθες η αδερφή μου που δουλεύει σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο μου έλεγε πως κάθε μέρα έρχεται σε επαφή με άτομα που α) δεν μπορούν να χωνέψουν ότι μια ιδιωτική επιχείρηση χρεώνει τις υπηρεσίες της, β) όταν το καταλάβουν πως πρέπει να πληρώσουν (έστω τη συμμετοχή που καθορίζει το ταμείο τους) τα παίρνουν και αρχίζουν και βρίζουν τις υπαλλήλους. Αυτό είναι πολιτισμός.
  • Μεθαύριο θα γίνει ο τελικός του κυπέλλου μπάσκετ μεταξύ του γαύρου και του βάζελου και για να μη θρηνήσουμε θύματα θα παρακολουθήσουν τον αγώνα μόνο 900 οπαδοί από κάθε ομάδα, μάλλον έχοντας ο καθένας τον προσωπικό του μπάτσο να τον φυλάει. Ακριβώς με τις "ίδιες" συνθήκες έγινε και ο αντίστοιχος τελικός στην Ισπανία μεταξύ Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, τα στιγμιότυπα του οποίου μπορείτε να δείτε πατώντας ΕΔΩ (ξενέρωτοι Ισπανοί που δεν ξέρετε ούτε ένα ντέρμπι της προκοπής να κάνετε).
  • Τις προάλλες ήρθε μια μάνα στο σχολείο και άρχισε να βρίζει τους καθηγητές επειδή συνειδητοποίησε πως η κόρη της δεν θα πάρει καλούς βαθμούς και κινδυνεύει να χάσει τη χρονιά (πράγμα απίστευτα δύσκολο για το ελληνικό λύκειο). Τα ατράνταχτα επιχειρήματα της περιλάμβαναν το να κοπανάει το κεφάλι της με τη γροθιά της και το να λέει ατάκες του τύπου "όλη η Ελλάδα είναι παράνομη εδώ βρήκατε να το παίξετε νόμιμοι;". Είμαι κακός που εκείνη τη στιγμή το μόνο που σκεφτόμουν είναι ότι κάποιοι άνθρωποι δεν θα έπρεπε να έχουν το δικαίωμα στην τεκνοποίηση;
  • Κλείνω με μια θεϊκή ατάκα μαθήτριας μου. Μια κοπέλα σιγοτραγουδούσε γνωστό λαϊκό άσμα στο μάθημα την ώρα που τους είχα βάλει να λύσουν μια άσκηση. Φυσικά της έκανα την παρατήρηση πως στην τάξη μου αν είναι να τραγουδούν να διαλέξουν κανένα τραγούδι της προκοπής και όχι τέτοια. Λίγα λεπτά μετά η διπλανή της άρχισε να μουρμουρίζει το ίδιο "άσμα" και μόλις το κατάλαβε σταμάτησε και μου είπε με παράπονο "κύριε η Αλεξάνδρα με κόλλησε σκυλάδικο".
  • Καλό τέτοιο σε όλους. Και να προσέχετε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: