Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

Το ΝΙΟΥΣΛΕΤΕ στη blogovision 2015

(Η παραπάνω εικόνα είναι άσχετη με το κείμενο που θα ακολουθήσει)


Η τελευταία μου ανάρτηση τελείωνε με τη φράση "ελπίζω να μη μου πάρει πάλι δυο μήνες για να γράψω δυο αράδες". Για λίγο μου ξέφυγε πάλι το δίμηνο... Φυσικά και ήταν αναμενόμενο ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Είναι εξαιρετικά πιθανό κάποια φράση που αρχίζει με τη λέξη "ελπίζω" να μην ισχύει τελικά. Αν είχαμε πραγματικά επιχειρήματα θα λέγαμε "Ξέρω", "Δεσμεύομαι", "Είμαι σίγουρος""Πιθανότατα θα". Συνήθως οι προτάσεις που αρχίζουν με το ρήμα "ελπίζω" είναι απλά ευχολόγια και δεν έχουν ελπίδα καμιανή να πραγματοποιηθούν.
"Ελπίζω να είσαι πάντα ευτυχισμένος και υγιής" (μα ποιος είμαι, ο Χαϊλάντερ on drugs;)
"Ελπίζω να είσαι πάντα καλά" (να μην στεναχωρηθώ δηλαδή ούτε όταν χάσει η ομάδα, τόσο γαϊδούρι;)
"Ελπίζω σε μια επωφελή και μακροχρόνια συνεργασία" (αυτό δεν το σχολιάζω γιατί έχει πολλές προεκτάσεις και θα βγάλω κακίες)
"Ελπίζω σε παγκόσμια ειρήνη για πάντα!" (αυτό με τσιριχτή φωνή, το λένε συνήθως υποψήφιες για καλλιστεία, και αποδεικνύει το μέγεθος του εγκεφάλου τους, διότι τα πάντα ζουν πάντα ειρηνικά, ποτέ δεν πολεμούν άλλα πάντα και δεν χρειάζονται ευχές για να μείνουν στην ησυχία τους)
Εγώ δεσμεύομαι ότι μέσα στον Δεκέμβριο θα έχω καινούργια ανάρτηση κάθε μέρα, και λόγω του τίτλου της ανάρτησης ίσως καταλάβατε γιατί ισχύει αυτό.

Μέσα στο δίμηνο σχεδόν που δεν έγραψα κάτι έγιναν πολλά και διάφορα και σίγουρα δεν είμαι ο κατάλληλος για να τα αναλύσω. Σαν πολίτης και εγώ όμως, βλέπω πολλά, σκέφτομαι διάφορα, και τσαντίζομαι με πάρα πολλά. Άπειρες πληροφορίες από παντού γεμίζουν το κεφάλι μου. Πληροφορίες που για άλλη μια φορά στη διάρκεια της ζωής μου με κάνουν ή να θέλω να κοπανήσω το κεφάλι μου στον τοίχο, ή να αρχίσω να κοπανάω κεφάλια άλλων.

Τρομοκρατικά χτυπήματα, αναλύσεις του κώλου, τρομολολαγνεία, μείωση προσωπικών ελευθεριών, ασφαλιστικό, εξωτερική πολιτική μέσω twitter, αγιοβασίληδες που κλείνουν το κέντρο για να τρέξουν, σεισμοί, και άλλα τρομοκρατικά χτυπήματα, απολύσεις καλών φίλων, ρεσιτάλ ομοφοβικών δηλώσεων, βία στα γήπεδα, πρόσφυγες, κυβερνοεπιθέσεις, εκλογές νέας δημοκρατίας, συνάντηση πολιτικών αρχηγών, συνειδητοποίηση ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση δεν κάνουν ούτε για το τσίρκο Μεντράνο, βομβαρδισμοί στη Συρία, κατάρριψη Ρωσικού αεροπλάνου, απειλή πολέμου, πορνεία για μια τυρόπιτα... Εκεί κάπου θα τερματίσω. Δεν θέλω να ασχοληθώ με όλα αυτά, δεν αντέχω να τα αναλύσω και να γράψω την άποψη μου για να κουράσω και εσάς περισσότερο. Θα βάλω το μηχανισμό της ψυχικής μου άμυνας μπροστά και ελπίζω να σώσει ότι μπορεί να σώσει. Και ξέρετε ποια είναι η αυτοψυχοθεραπεία μου. Η μουσική φυσικά. Η ακρόαση, η ενημέρωση, οι ραδιοφωνικές μου εκπομπές, οι συζητήσεις γι' αυτή, το να κάνω τα πάντα ακούγοντας τη. Γι' αυτό και το βλογ αυτό, από αύριο και για τις επόμενες 20 μέρες θα γίνει καθαρά μουσικό.

Πολλοί από εσάς θα γνωρίζετε την διοργάνωση της blogovision. Φέτος για πρώτη φορά θα πάρουμε και εμείς μέρος σε αυτή. Για όσους δεν ξέρετε, όσα βλογ συμμετέχουν σε αυτή, έχουν φτιάξει μια λίστα με τα 20 καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς (κατά τη γνώμη τους φυσικά) και κάθε μέρα κάνουν μια ανάρτηση υπό μορφή αντίστροφης μέτρησης, μέχρι να φτάσουμε στο νούμερο 1 που θα παρουσιαστεί από όλα τα βλογ στις 20 Δεκεμβρίου. Παράλληλα τρέχει και ένα σύστημα βαθμολογίας από όλα τα βλογ που συμμετέχουν ώστε στο τέλος να προκύψει μια συνολική εικοσάδα.

Για χρόνια τώρα, παρακολουθώ αυτή τη διαδικασία και ενημερώνομαι για τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς. Φέτος αποφάσισα να συμμετέχω και επειδή θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή χρονιά μουσικά, και για να έχω ακόμα περισσότερες αφορμές για κουβέντα και διαφωνία με φίλους και συμπαραγωγούς, αλλά και για τους ψυχοθεραπευτικούς λόγους που ανέφερα παραπάνω.

Δεν θα κάνω καμιά ιδιαίτερη ανάλυση στα άλμπουμ. Απλά θα σας παρουσιάσω συνοπτικά ποια είναι τα 20 αγαπημένα μου δισκάκια για φέτος. Σίγουρα η λίστα είναι υποκειμενική, σίγουρα ευνόησα κάποιους καλλιτέχνες και αδίκησα άλλους, και ακόμα πιο σίγουρα δεν άκουσα καθόλου κάποια καλά άλμπουμ τα οποία θα ανακαλύψω μέσω της διαδικασίας. Ελπίζω και εσείς να ανακαλύψετε όμορφες μουσικές μέσω αυτής της λίστας.

Θα τα ξαναπούμε σύντομα.

Καλό βράδυ και να προσέχετε....
Δεν υπάρχουν σχόλια: