Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2007

Εδώ το καλό το ψάρι!


Γεια σας και χαίρουτε. Χρόνια και ζαμάνια είχαμε να τα πούμε. Πριν αρχίσω ας σχολιάσουμε την φωτογραφία που τράβηξα έξω από μια ταβέρνα στον Πλατύ Γιαλό στη Σίφνο. Όπως βλέπετε είναι μια τυπική ταβέρνα, με την κλασική την ξύλινη καρεκλίτσα και τον μαυροπίνακα που γράφει τις σπεσιαλιτέ της ημέρας. Όλα τα πιάτα όπως βλέπετε είναι γραμμένα στα ελληνικά, εκτός από την λέξη "open" που μας πληροφορεί για το ωράριο. Δηλαδή ο ξένος δεν χρειάζεται να ξέρει τι μπορεί να φάει εκεί, απλά το τι ώρα είναι ανοιχτό το μαγαζί. Αλλά αυτό είναι πταίσμα... Καταλαβαίνετε πως θα μιλήσω για το μενού. Το κατάστημα δεν έχει μόνο μπαρμπούνια, γόπες, χταπόδι ψητό κτλ, έχει ΓΑΥΡΟ ΣΟΥΣΙ! Φαντάζομαι πως στην κουζίνα θα βρίσκεται Ιάπωνας σεφ ο οποίος θα φτιάχνει μόνο το συγκεκριμένο πιάτο, ή ακόμα καλύτερα, η μαγείρισσα θα έκανε εκπαιδευτικό ταξίδι στην άπω ανατολή για να μάθει να το μαγειρεύει... Γαμώ τη ξενομανία μας...
Άλλο θέμα τώρα. Φίλτατοι βρίσκομαι σε άσχημη θέση. Πήγα σε γιατρό γιατί είχα πρόβλημα στο στομάχι και μου είπε να κόψω τις πίτες, τον νες καφέ, τις πιπεριές, τα καφτερά, τα βαριά φαγητά κτλ. Με τον πόνο στο στομάχι είχα συνηθίσει να ζω, χωρίς αυτά όχι. Καλά μου είπε χτες ένας συνάδελφος στο φροντιστήριο. Γιατί πήγες τότε στο γιατρό;
Τώρα υποτίθεται πως ετοιμάζω ένα φυλλάδιο για το φροντιστήριο, αλλά εγώ γράφω εδώ και έξω ξεραθεί στα γέλια με ένα βιβλίο "Σαβουάρ Βιβρ" που ξέθαψα στην βιβλιοθήκη της φίλης μου. Παραθέτω απόσπασμα που λέει για το πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε στην παραλία: "...Δεν είναι πάντα καλό να συνδεόμαστε πολύ γρήγορα με άλλους στην πλαζ. Ο όμορφος νέος και η θελκτική κοπέλα που συναντήσαμε γύρω από το βόλεϋ-μπολ, δεν είναι ίσως στην καθημερινή ζωή αυτό που νομίζουμε..."
ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν δείτε όμορφο νέο ή θελκτική κοπέλα γύρω από το βόλεϋ- μπολ τρέξτε να κρυφτείτε! Πότε δεν ξέρετε τι μπορεί να σας τύχει. Μπορεί να είναι μανιακοί δολοφόνοι, να σας κόψουν φέτες και μετά να τις τηγανίσουν σε λάδι κακής ποιότητας.
Αν γνωρίσετε κάναν καμπούρη φαφούτη, ή καμιά μπαζόλα σε κάποιο άλλο άθλημα το οποίο γίνεται στην παραλία, μπορείτε να συναναστραφείτε άφοβα.
Άντε καλό τέτοιο φίλτατοι και θα τα λέμε συχνότερα από εδώ και πέρα.

2 σχόλια:

Christoforos είπε...

Χεχε τον θεο τον Σιφνιο. Ακομα καλυτερος αυτος που παρηγγειλε τον γαυρο μαρινατο ως "σουσι" (δηλαδη ειχε και ρυζι μεσα ο γαυρος;). "Και που σαι παιδι; Πιασε και μια χταποδακι σασιμι και μια φυκοβλητα για να δεσουμε!"

Ετσι πουστια ξηγηθηκε ο ιατρος δηλαδη? Αισχος!
Μη μασας ομως γιατι απομενουν τα εξης ωραια πραγματα. Πρασινο τσαι (με μελι), καρπουζακι (το χειμωνα μηλαρακι μεσα στο κρασι), κρασακι (με μετρο), τυρια πασης φυσεως (καλα για σενα οχι ροκφωρ) και λοιπα εδεσματα.

Αντε φετοσ το χειμωνα μαζι στις επαλξεις της υγιεινης διατροφης.

Ανώνυμος είπε...

Χαίρε Γιώργο!

Βαγγέλης εδώ!
Αγόρασα και εγώ ένα βιβλίο γοα το Savoir Vivre (τού Χρήστου Ζαμπούνη)
και έφριξα με τα φιλοβασιλικά αισθήματα..

Χρειάζεται ένα μέτρο. Ωραίο να τρως με τα δάκτυλα, αλλά καμιά φορά δυστυχώς καλό είναι να ξέρεις και το μαχαιροπίρουνο... ;ο)
Καλό το μπιρορέψιμο με τους φίλους (λέμε τώρα), αλλά κομμένο μπροστά σε κοπελιές.
Όπως αναφέρει και στο βιβλίο, καλλίτερα να γνωρίζεις τί να κάνεις και να μην το κάνεις, παρά να αμφιβάλλεις...

Σήμερα πάω σε διατροφολόγο για παχυντική διατροφή - υγιεινή πάντα...

Τα λέμε,
Βάγγος