Κυριακή 13 Ιουλίου 2008

Σαπίλα

"ΤΟΥΡΙΣΤ ΟΥΣΤ" (βράχος στην παραλία Χαλικιάδια στο νησί Αγκίστρι)

Αρχικά θα ήθελα να δηλώσω πως δεν έχω τίποτα με τους τουρίστες. Απλά θα ήθελα να υποκλιθώ για άλλη μια φορά στο μεγαλείο του Έλληνα. Προφανώς κάποιου δεν αρέσουν οι τουρίστες (τα λεφτά τους όμως;) και σκέφτηκε να το δηλώσει. Έτσι έγραψε ένα μήνυμα σε μια πολυσύχναστη παραλία. Το ότι ο παραλήπτης του μηνύματος δεν διαβάζει ελληνικά είναι λεπτομέρεια. Ίσως βέβαια ο συγγραφέας του μηνύματος να μισούσε έναν τουρίστα που ήξερε ελληνικά... Μυστήριο...
Στα δικά μας τώρα. Είναι Κυριακή βράδυ. "Δεν θέλω να πικραίνεσαι τις Κυριακές τα βράδια..." λέει ο θείος Σωκράτης, αλλά μέσα στον Ιούλιο η Κυριακή βράδυ είναι η χειρότερη ώρα της ημέρας. Πάνω που έχεις θυμηθεί πως είναι καλοκαίρι και είσαι μέσα στη ραστώνη, πάνω που σκέφτεσαι πως σε λίγες μέρες πας διακοπές, τσααααακ θυμάσαι πως το πρωί έχεις δουλειά. Μπλιαχ. (Δεν είμαι πολύ μαλάκας; Γκρινιάζω επειδή σε λίγες μέρες θα πάω διακοπές, ενώ άλλοι τρώνε το μεγάλο το καβλί με τις υποχρεώσεις τους...) Πάντως με το φαινόμενο του θερμοκηπίου και όλα αυτά τα περιβαλλοντικά δεν μας βλέπω καλά ως χώρα. Όταν ήμασταν φοιτητές συζητούσαμε με έναν φίλο πως αν στην Ελλάδα ήταν συνέχεια καλοκαίρι, με την νοοτροπία που έχουμε δεν θα δούλευε ποτέ τίποτα. Πράγμα που θα γίνει... Επίσης πρέπει να σκεφτώ και την προτροπή ενός άλλου φίλου να φύγω από την χώρα και να σταματήσω να γκρινιάζω για όλα, γιατί έτσι και αλλιώς δεν έχω καθόλου θερμοανθεκτικά γονίδια και δεν μπορώ να επιβιώσω εδώ. Μάλλον δεν με σηκώνει το κλίμα...
Άλλο θέμα. Το ξέρατε πως υπάρχει οργανισμός καταπολέμησης μαύρου χρήματος, και πως η Ελλάδα είναι μέλος του; Μη ρωτάτε τι έχουμε πετύχει στον οργανισμό αυτό. Πετύχαμε να μη κάνουμε τίποτα και να κινδυνεύουμε να αποβληθούμε. Εγώ απορώ γιατί μπήκαμε στον οργανισμό αρχικά. Αφού έτσι και αλλιώς στα αρχίδια μας θα τον γράφαμε. Κάτι σαν το Κιότο ένα πράγμα.
Και ας πάμε σε αυτούς που μας αλλάζουν τα πετρέλαια. «Υπάρχει άφθονο πετρέλαιο στην αγορά, υπάρχει άφθονο πετρέλαιο στα αποθέματα» δήλωσε ο Αμπντάλα Σαλέμ ελ Μπάντρι, γενικός γραμματέας του OPEC, κατά την παρουσίαση του ετήσιου στατιστικού βιβλίου του Οργανισμού. Και πρόσθεσε ότι «οι υψηλές τιμές δεν οφείλονται στα θεμελιώδη μεγέθη της αγοράς αλλά στην εξασθένιση του δολαρίου, στα πολιτικά προβλήματα στη Μέση Ανατολή, στην κερδοσκοπία και στη μειωμένη διάθεση από τα διυλιστήρια». Και να συμπληρώσω πως οι OPECηδες είπαν πως αν γίνει καμιά μαλακία με το Ιράν και χαθεί η παραγωγή του, το βαρέλι θα πάει στα 200 δολάρια άνετα. Να θυμίσω πως έρχονται Αμερικάνικες εκλογές και οι Μπουσηδες θα θέλουν να τονώσουν το πατριωτικό αίσθημα; Αλλά ας μη πάμε μακριά (και αν πάμε να ξανάρθουμε), και να μη γίνει πόλεμος, κάποια μαλακία θα γίνει (όπως το να κλάσει ένας χρηματιστής στην Ουζουμπούρου) και το ένα χρηματιστήριο θα πάρει μπάλα το άλλο και η τιμή του πετρελαίου θα τρέξει σαν δρομέας που παίρνει ντόπα από την Τσου Λι.
Αρκετά για σήμερα. Πάω για ύπνο.

Υ.Γ.1 Νίκο να σου ζήσει η κοράκλα

Υ.Γ.2 Δήμαρχε της Νίκαιας θα φας μαύρισμα στις επόμενες εκλογές με τις μαλακιές που κάνεις με το γήπεδο.

Υ.Γ.3 Είδα τσαμπέ σε αβάπρεμιε την κωμωδία "The Baker" που παίζεται στα σινεμάδια και έχει πολύ πλάκα. Την προτείνω κάργα.

Υ.Γ.4 Μπορεί κάποιος να μου πει που πουλάνε ντομάτες που έχουν γεύση ντομάτας; Γιατί είτε από λαϊκές, είτε από σούπερ μάρκετ, είτε από βιολογικάδικα, όλο άχυρα παίρνω.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δοκίμασες να φυτέψεις σε μεγάλη γλάστρα και να λιπαίνεις τα ντοματοφυτά σου με χωνεμένη κοπριά; Άσε που έχει και το χάβαλό του να το παίζεις αγρότης της ταράτσας ή του μπαλκονιού

SFILTROS είπε...

Καλή η ιδέα σου φίλτατε-τη αλλά αν έβλεπες το μπαλκονάκι μου... (πολύ μικρό, σε ισόγειο, που βλέπει σε δρόμο αρκετά μεγάλης κυκλοφορίας)
Λίγο μαϊντανό και άνηθο πήγα να καλλιεργήσω κάποτε, αλλά απέτυχα...
Ευχαριστώ πάντως.