Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

Κυριακή χωρίς γήπεδο...


(άσχετη φωτογραφία)

Πριν αρχίσω τις κλασικές μου γκρίνιες θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους πίσω από την «ανεξάρτητη διαδικτυακή κοινότητα των όπου γης Προοδευτικάνων» (το link τους βρίσκεται κάτω δεξιά μαζί με τα άλλα φιλικά blog) για τα καλά λόγια τους και να τους στείλω τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς. Μακάρι να μπορούσα σήμερα να έβλεπα από κοντά την μεγάλη νίκη στο μπάσκετ της Προοδευτικής επί του Ιωνικού αλλά έπρεπε να καταπατήσω μια από τις αρχές μου και να κάνω μάθημα Κυριακάτικα. Δύσκολοι καιροί…

Στα δικά μας τώρα. Ένας από τους λόγους που τους τελευταίους μήνες έχω ηρεμήσει λίγο, είναι το ότι δεν παίρνω αυτοκίνητο για να πάω στην δουλειά μου, παρά μόνο μια ημέρα την εβδομάδα. Η συναναστροφή με το είδος που λέγεται έλληνας οδηγός είναι ιδιαίτερα ψυχοφθόρα. Πριν συνεχίσω το ημερολόγιο (απέχθειας στον κόσμο τον κακό) να αναφέρω κάποια στατιστικά. Σύμφωνα με στατιστική μελέτη της Ε.Ε. το 2006, ξέρετε ποια ήταν η περιοχή της Ευρώπης με τους περισσότερους νεκρούς σε τροχαία ατυχήματα ανά κάτοικο; Η Στερεά Ελλάδα. Και η τρίτη περιοχή; Η Πελοπόννησος. Χάσαμε από τους ξένους την δεύτερη θέση γαμώτο! Απαράδεκτο! Αλλά όσο υπάρχουν οδηγοί σαν και αυτούς που περιγράφω παρακάτω δεν αγχώνομαι. Θα τις πάρουμε και τις τρεις πρώτες θέσεις σύντομα.

30 και 31 -10-2008, 1-11-2008

Μέσα σε τρεις μέρες οδήγησης είδα: έναν μηχανόβιο που έλιωνε το λάστιχο της μηχανής του σπινιάροντας και κρατώντας το μπροστινό φρένο, με αποτέλεσμα από τον σαματά και τον καπνό να δημιουργηθεί τρελό μποτιλιάρισμα στο κέντρο του Πειραιά. Έναν που έκανε με μεγάλη ταχύτητα όπισθεν στην λεωφόρο Κηφισού σαν να ήθελε να σημαδέψει τους άμοιρους που πηγαίναμε στην δεξιά λωρίδα. Έναν που πέρασε με κόκκινο την Αλεξάνδρας θέλοντας να αγκαλιάσει την πόρτα του οδηγού στο αμάξι μου και έναν που αγνόησε ένα σήμα stop στο Αιγάλεω θέλοντας να φιλήσει τον πόρτα του συνοδηγού. Και για κερασάκι αφήνω τον φορτηγατζή που μου κόρναρε και με έβρισε γιατί φρέναρα μπροστά σε κόκκινο φανάρι! Ευτυχώς, εκτός της ψυχικής μου ηρεμίας, δεν είχα ούτε σωματική ούτε υλική ζημιά.

Ας μιλήσουμε και λίγο για τα νέα που διάβασα πάλι στις εφημερίδες…

· Τον τελευταίο χρόνο οι πολεμικές βιομηχανίες τον ΗΠΑ είχαν αύξηση του τζίρου τους κατά 50%. Αυτές δεν μασάνε από χρηματοπιστωτική κρίση. Πάντα θα υπάρχουν μαλάκες να αγοράζουν.

· Στην Ιταλία ο Μπερλουσκόνι ψήφισε εκπαιδευτική «μεταρρύθμιση» (απορρύθμιση μάλλον) σύμφωνα με την οποία μειώνεται η χρηματοδότηση για την εκπαίδευση καθώς και οι ώρες διδασκαλίας. Πως θα ζήσουν τα ιδιωτικά σχολεία ε; Για τον φτωχό λαό υπάρχει η τηλεόραση, όλα τα άλλα είναι περιττά. Αλλά για να πούμε και τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη (υπάρχει κανείς που λέει τα σύκα σκάφη;) τα ήθελε ο κώλος των Ιταλών με τον καραγκιόζη που ξαναψήφισαν.

· Στην Ελλάδα παρά το ότι εδώ και αρκετούς μήνες έχει βγει υπουργική απόφαση που καταργεί κάποιες παράλογες χρεώσεις τον τραπεζών προς τους πελάτες τους, αυτές δεν έχουν κάνει καμία αλλαγή στις τιμολογήσεις τους μαζεύοντας τα χρήματα του κόσμου και κανείς δεν κάνει τίποτα γι’ αυτό (ίσως γι’ αυτό θέλει η κυβέρνηση να τους δώσει τόσα φράγκα για να τις τιμωρήσει…)


Αυτά για σήμερα. Καλό τέτοιο και να προσέχετε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: