Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Γιώτα Γιώτα Ζωή και Κότα

(σκίτσο του ΣΤΑΘΗ από την Ελευθεροτυπία)

Για τους μη γνωρίζοντες την στρατιωτική ορολογία, γιωτάδες ονομάζονται οι στρατιώτες που λόγω προβλημάτων υγείας δεν θεωρούνται ικανοί να κρατούν όπλο και απλά κάνουν τις υπόλοιπες βοηθητικές υπηρεσίες. Γιωτάδες στο μυαλό ξέρετε τι είναι. Οι κυβερνώντες μας και οι περισσότεροι που βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά, όπως η αστυνομία, η υγεία, η παιδεία κτλ.
Χτες αφού γύρισα από το γήπεδο έχοντας δει το ποδοσφαιρικό υπερθέαμα που παρουσίασε η ομάδα μου καταφέρνοντας σε 90 λεπτά να μην κάνει ούτε ένα σουτ που να πηγαίνει προς το αντίπαλο τέρμα, άκουσα την είδηση που ξέρετε όλοι. Ο Παλαιοκώστας απέδρασε από τις φυλακές Κορυδαλλού ΞΑΝΑ, με ελικόπτερό ΞΑΝΑ!. Αλλά αυτό που διάβασα και έμεινα άφωνος είναι πως α) οι αστυνομικοί πυροβόλησαν το ελικόπτερο αλλά δεν το πέτυχαν, β) τραυματίστηκε ένας αστυνομικός στο πόδι, όχι από αντίπαλα πυρά, αλλά επειδή αυτοπυροβολήθηκε όπως πήγε να τραβήξει το όπλο του. Ι5 στους αστυνομικούς δεν υπάρχει; Αυτοί μας προστατεύουν; Ευτυχώς που έχω την αίσθηση του χιούμορ και τα βλέπω όλα αυτά ως δρώμενα του καρναβαλιού, γιατί αν τα πάρω στα σοβαρά θα τρελαθώ. Και δεν είναι μόνο η απόδραση, κάθε μέρα βλέπω να διαχειρίζονται την τύχη μας άνθρωποι επικίνδυνοι, ανίκανοι, βλάκες.
Δεν θα γκρινιάξω άλλο. Εξάλλου σε λίγες μέρες θα βγει και το νέο τεύχος του ΝΙΟΥΣΛΕΤΕ σε pdf και θα βγάλω το άχτι μου εκεί.
Καλό Καρναβάλι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: