Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010

Αισιοδοξία εναντίον απαισιοδοξίας

Ως συνήθως θα αρχίσω με κάποια πράγματα που με ενοχλούν, αλλά αυτή την φορά θα κάνω την έκπληξη και θα κλείσω το κείμενο με αρκετά πράγματα που με κάνουν να νιώθω καλά με το παρόν και να ελπίζω για καλύτερα στο μέλλον.
Α] Πράγματα απαισιόδοξα
1) Αυτό που βλέπετε στην φωτογραφία αριστερά, είναι ένα ψηφιδωτό φτιαγμένο από βότσαλα που κοσμεί ένα πηγάδι έξω από το σπίτι μου στη Νίσυρο. Τέτοια ψηφιδωτά υπάρχουν πάρα πολλά στο νησί (και πάρα πολύ ομορφότερα από αυτό της φωτογραφίας) και του δίνουν κατά τη γνώμη μου έναν μοναδικό χαρακτήρα. Λέω κατά τη γνώμη μου, γιατί προφανώς κατά την γνώμη κάποιων αυτά δεν αξίζουν την προσοχή μας. Γι' αυτό και σε ανακαίνιση εκκλησίας, κάλυψαν μέρος του ψηφιδωτού δαπέδου με πλακάκια! Ίσως γιατί το πλακάκι σφουγγαρίζεται πιο εύκολα, ίσως γιατί περπατιέται με τακούνι πιο άνετα, ίσως επειδή είχαν μείνει στοκ πλακάκια, ίσως... Ίσως όμως εγώ είμαι απλά παράλογος και άδικος και δεν καταλαβαίνω το όραμα κάποιων ανθρώπων εδώ.
2) Όπου και να πάω, όπου και να κάτσω ακούω κάποιον να γκρινιάζει για τα λεφτά. Δεν ήρθε και η συντέλεια του κόσμου που θα ζήσουμε με λιγότερα βρε παιδιά. Εκτός και αν η γκρίνια σας προέρχεται από φόβο. Μήπως περισσότεροι απ' όσους νομίζουμε έχουν χεσμένη την φωλιά τους; Δεν είναι ρητορική η ερώτηση. Γιατί έχει σαφή, μονολεκτική και καταφατική απάντηση.
3) Λίγες μέρες μείνανε για να τελειώσουν οι προαγωγικές - απολυτήριες εξετάσεις στο σχολείο που δουλεύω. Είναι οι πρώτες μου τέτοιες εξετάσεις σε δημόσιο σχολείο και παρά τις προσπάθειες μου να δω κάποια πράγματα απλά κωμικά, είναι εξαιρετικά δύσκολο να μην νιώσω θλίψη με κάποια πράγματα που είδα. Άλλα ίσως ισχύει κάποια από τις επόμενες πολυακουσμένες ατάκες: έτσι γίνεται παντού, έλα μωρέ τώρα παιδιά είναι, δεν γράφουμε και πανελλήνιες, τα λυπάμαι τα καημένα κτλ.
Β] Πράγματα αισιόδοξα
1) Σε λίγες μέρες στην Αθήνα (19,20,21 Ιουνίου) αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις αρχίσει άλλος ένας αγαπημένος μου μουσικός θεσμός. Αυτός είναι η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, κατά την διάρκεια της οποίας γίνονται πάρα πολλές ΔΩΡΕΑΝ συναυλίες, από μικρές και μεγάλες μπάντες, από γνωστούς και άγνωστους καλλιτέχνες δημιουργώντας ένα πάρα πολύ όμορφο πανηγύρι (πληροφορίες στο http://www.europeanmusicday.gr/). Περιμένω ανταποκρίσεις γιατί δεν θα μπορέσω να παρακολουθήσω καμία συναυλία.
2) Αρχίζει το Μουντιάλ. Ε ρε σαπίσματα στην πλατεία που έχουν να γίνουν...
3) Η αγαπημένη μου Προοδευτική απέκτησε νέα διοίκηση με πρόεδρο τον κύριο Χαΐνη, ενώ πριν μερικές μέρες βρέθηκα στην Κρήτη για τον γάμο καλού μου φίλου, στον οποίο έπαιξαν μουσική οι  Χαΐνηδες και πέρασα υπέροχα. Λέω να το θεωρήσω καλό σημάδι για το μέλλον της ομάδας αυτό.
4) Σε μπαράκι του νησιού (που παίζει εξαιρετική μουσική) βρέθηκε τελείως τυχαία να κάθεται ακριβώς δίπλα μου blogger με τον οποίο είχαμε επικοινωνήσει μόνο διαδικτυακά και γνωριστήκαμε και δια ζώσης.
5) Μετά από αρκετούς μήνες άρχισα να φτιάχνω νέο τεύχος pdfάτου ΝΙΟΥΣΛΕΤΕ.
6) Μαθαίνω πως πληθαίνουν τα φαινόμενα δημόσιων αποδοκιμασιών σε πολιτικούς από πολίτες. Να μεταφραστεί αυτή η αποδοκιμασία και σε ανάλογη ψήφο και τι στον κόσμο...
Αυτά τα λίγα για σήμερα. Καλό βράδυ σε όλους.

1 σχόλιο:

leo είπε...

Τι να σχολιάσω, τάπες όλα σε δέκα αράδες. Νάσαι καλά φιλαράκο, καλοκαιράκι