Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε...

Δεν μου αρέσει η έκφραση "καλό χειμώνα", διότι είναι χαζή. Δεν θα επιχειρηματολογήσω. Δεν χρειάζεται άλλωστε να βρω επιχειρήματα για να αντικρούσω μια φράση που λέγεται συνήθως το φθινόπωρο με θερμοκρασίες κοντά στους 30 βαθμούς Κελσίου. Επίσης θέλω να σας προειδοποιήσω πως δεν έχω ιδέα για το τι θα γράψω στις επόμενες γραμμές. Είμαι ακόμα στη φάση του ξεσκουριάσματος βλέπετε. Ίσως η καλύτερη λύση είναι οι σκόρπιες σκέψεις.
  • Φέτος το καλοκαίρι ένιωσα το τι σημαίνει πραγματική χριστιανοσύνη στο νησί της Πάτμου. Αγαλλίασε η καρδιά μου, ανυψώθηκε το πνεύμα μου, βλέποντας ανθρώπους που είχαν μία θέληση, ένα σκοπό. Να εκπληρώσουν το τάμα τους. Να καταφέρουν δηλαδή να κατεβούν με το τζιπ τους από το κότερο, λιώνοντας λουόμενους, παραμερίζοντας γιαγιάδες, βρίζοντας "παναγίες" για την πολυκοσμία, ώστε να μπορέσουν να ανέβουν στο μοναστήρι να ανάψουν ένα κερί βγάζοντας 532.421 φωτογραφίες με την κάμερα των 242megapixel και μετά να αγοράσουν κομποσκοίνια και εικονίτσες, πριν κάτσουν στο κιτς μπαρ για να πληρώσουν 10ευρώ για ένα νερομπλούτσι που εκεί λέγεται "μοχιτάκι".
  • Για πρώτη φορά στην ζωή μου ως εργαζόμενος βίωσα την έννοια της "άδειας μετ' αποδοχών". Μου φάνηκε σουρεαλιστικό το να κάνω διακοπές και να μπαίνει ο ίδιος μισθός με αυτόν που έμπαινε όταν δούλευα.
  • Το πρώτο πράγμα που είδα με την επιστροφή μου στο σχολείο που δουλεύω ήταν καβγάς μεταξύ καθηγητών. Το πρώτο πράγμα που άκουσα ήταν "θάψιμο" συναδέλφων.
  • Τι μου λέτε για ιδιωτικά σχολεία; Τι μου λέτε για φροντιστήρια με "πρότυπο σύστημα διδασκαλίας". Το σχολείο μου χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια είχε 100% επιτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις. Που να πείθαμε τα παιδιά να διάβαζαν κιόλας...
  • Κόμματα που βρίζονται όλη την ώρα αλλά τώρα συνεργάζονται. Πολιτικοί του ίδιου χώρου που σφάζονται για μια καρέκλα. Κόμματα που δεν έχουν καμία διάθεση να προφέρουν στις τοπικές κοινωνίες και απλά νοιάζονται για τα ποσοστά τους. Αριστερές "τάσεις" και απόψεις που κάνουν τους φυσικούς που ασχολούνται με τη διάσπαση του ατόμου να φαίνονται κομπογιαννίτες. Υποψήφιοι στραβωμένοι που δεν είναι στην κυβέρνηση και δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τον τόπο, ούτε ανάγκες των ανθρώπων που ζητούν την ψήφο τους. Δημόσιοι υπάλληλοι που σκέφτονται "πόσες μέρες άδεια δικαιούμαι για τις εκλογές επειδή είμαι ετεροδημότης;".Δεν έχει νόημα να συνεχίσω να περιγράφω την μαύρη κωμωδία που λέγεται "δημοτικές εκλογές".
  • Γαύροι και Βάζελοι καμαρώνουν για το πόσα εκατομμύρια στοιχίζει η ομάδα τους, ενώ αυτοί δεν έχουν μία.
  • Με τρομάζει η επερχόμενη έναρξη της νέας τηλεοπτικής σεζόν. Τι (δεν) έχουν να δουν τα μάτια μας πάλι; 
  • Το τελευταίο pdfάτο ΝΙΟΥΣΛΕΤΕ είχε τα μισά downloads από τα προηγούμενα. Ελπίζω να ήταν λόγω καλοκαιριού. Ή μήπως χρειάζεται να κάνω ανακαίνιση;
  • Γιατί οι "arcade fire" κάνουν περιοδεία σε όλο τον κόσμο αλλά δεν έρχονται στην Ελλάδα;
  • Θα καταφέρει επιτέλους φέτος η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ να ανέβει κατηγορία;
Δεν θα σας κουράσω άλλο. Τον σκοπό μου τον πέτυχα άλλωστε. Θυμήθηκα το πως λειτουργεί το πληκτρολόγιο."Καλό τέτοιο" σε όλους μας. Θα σας ξαναταλαιπωρήσω συντόμως.

4 σχόλια:

donmitsos είπε...

Αντε βρε... καλο τετοιο και με γεια το ανανεωμενο νιουσλετε!!! και πουσαι... την επομενη φορα που θα τσακωθει καποιος στο χωρο εργασιας σου, γελα οσο πιο δυνατα μπορεις!!! μαλλον θα σταματησουν αστραπιαια απο το σοκ....

SFILTROS είπε...

Γελούσα από μέσα μου φίλτατε. Προτίμησα όμως την σιωπή για να μη με πάρουν και μένα τα σκάγια...
Είναι πολύ νωρίς ακόμα για αντεγκλήσεις. Έχουμε μακρύ χειμώνα μπροστά μας...

Leo Kastanas είπε...

Με γεια το νέο περιβάλλον. Είσαι ακόμα κάτω;

SFILTROS είπε...

Ευχαριστώ Leo.
Ναι και φέτος εδώ θα είμαι. Έφτασα πριν λίγες μέρες. Άντε και καλή σχολική μας χρονιά...