Σάββατο, 24 Μαΐου 2014

69 λόγοι για τους οποίους θα πάω στην κόλαση.

 Καλησπέρες. Καιρό είχαμε να τα πούμε. Κοντεύει να φύγει και ο Μάης, να μπούμε στο καλοκαίρι και επίσημα, και εγώ έχω να γράψω κομμάτι για το ΝΙΟΥΣΛΕΤΕ από τις 14 Απρίλη. Απαράδεκτος. Μου βγάζω κίτρινη κάρτα. Τους είχα τους λόγους μου βέβαια, αλλά δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες. Βέβαια το ότι γράφω τώρα αυτές τις γραμμές, δεν σημαίνει ότι έχω κάτι σοβαρό να πω, αλλά είπα να ξεθάψω κάτι από το αρχείο μου, έτσι για να ανεβάσω κάτι και να ξεσκουριάσω.
Θα παρατηρήσατε βέβαια, πως φορτώνοντας τη σελίδα ακούγεται μουσικούλα. Και αν τυχαίνει να διαβάζετε αυτό το κομμάτι Τρίτη βράδυ (10 με 12), παίζει να ακούτε και την φωνή του υπογράφοντα. Είπαμε να κάνουμε την ανάγνωση αυτού του βλογ πιο μουσικάτη και βάλαμε να παίζει το VOICEWEBRADIO, τον διαδικτυακό σταθμό που μας φιλοξενεί με κάθε φόρτωση της σελίδας. Αν θέλετε να διαβάζετε βέβαια το βλογ, χωρίς μουσικές απλά στα δεξιά της σελίδας, στο μπανεράκι του σταθμού, πατάτε τη λέξη pause, και σταματούν τα κλαπατσίμπανα.
 Τώρα για το παρακάτω αρθράκι, αν και έχει μερικά αστεία μέρη, δεν είμαι και πολύ περήφανος. Είναι σαν να κλέβεις εκκλησία, το να κάνεις πλάκα με μερικά μέλη της. Άτομα που πραγματικά αποδέχονται λίστες σαν τις παρακάτω, θεωρώ ότι χρίζουν ψυχιατρικής παρακολούθησης και της συμπόνιας μας. Για να μη παρεξηγούμαι, ξαναλέω ότι άλλο πράγμα η πίστη και άλλο ο φανατισμός. Οι πιστοί είναι σεβαστοί, οι λοβοτομημένοι φανατίκλες όχι. Δείτε λοιπόν, ένα αρθράκι που είχα ξεχασμένο στον υπολογιστή μου από το Πάσχα περίπου, όταν και είδα στα ιντερνετς αυτόν τον κατάλογο αμαρτιών.


 Μία από τις ατάκες που χρησιμοποιώ συνεχώς όταν επικοινωνώ με τους μαθητές μου είναι η: "επειδή είμαι κακός άνθρωπος και θα πάω στην κόλαση". Αυτό το χρησιμοποιώ σαν απάντηση σε ερωτήσεις όπως: "γιατί θα γράψουμε τεστ;", "γιατί θα κάνουμε μάθημα;", "γιατί ήρθατε;", "γιατί δεν βάζετε σε όλους μας είκοσι;", "γιατί δεν θα μας πάτε πενταήμερη;","γιατί σηκώσατε στον πίνακα αυτόν αντί για μένα;", "γιατί να σηκωθώ στον πίνακα εγώ;" κτλ. Σύμφωνα με τον παραπάνω πίνακα εγώ είμαι ένας αμαρτωλός που θα καεί στα καζάνια της κόλασης. Το ήξερα βέβαια αυτό, αλλά σύμφωνα με τη λίστα είμαι αμαρτωλός για 69 διαφορετικούς λόγους. Να σας πω την αλήθεια, εύκολα έβρισκα παραπάνω αμαρτίες, αλλά έμεινα στις 69 για να κάνω πιο τσαχπινογαργαλιάρικο τον τίτλο.
 Αν δεν κάνω λάθος, σύμφωνα με τους θρησκευόμενους, έστω και μία φορά να κάνεις μια αμαρτία θα σε συνοδεύει για πάντα, εκτός αν κάνεις format και reboot, μέσω εξομολόγησης (πράγμα που εννοείται πως δεν έχω κάνει ποτέ). Άρα για να δούμε γιατί τελικά πράγματι θα έχω το δικό μου καζάνι και τον δικό μου προσωπικό δαίμονα βασανιστή. Αμαρτιόμετρο, πάρε μπρος!
1) Απιστία: δεν μου αρέσει καν η λέξη "πιστεύω", προτιμώ τα ρήματα "εικάζω", "νομίζω", "θεωρώ", "αποδέχομαι" τα οποία μπορούν και να αναιρεθούν αν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες και επιχειρήματα.
2) Αθεΐα: Χωρίς σχόλιο
3) Ολιγοπιστία: Νομίζω ότι αυτή η αμαρτία πάει μπόνους με την παραπάνω
4) Πνευματική αδιαφορία: Αυτή την αμαρτία σίγουρα θα μου τη χρεώσουν, αν και εγώ τη χρεώνω σε όσους δεν κατέχουν τίποτα από τον κόσμο του πνεύματος, της τέχνης δηλαδή.
5) Αστρολογία: Δεν την αποδέχομαι, αλλά έχω διαβάσει για το ζώδιο μου κάποιες φορές σε περιοδικά και εφημερίδες.
6) Βλασφημία: Τα καντήλια μου τα έχω κατεβάσει αρκετές φορές...
7) Θεωρία Δαρβίνου: Εδώ πρέπει να μου τη βάλουν διπλή αυτή την αμαρτία, γιατί όχι μόνο την αποδέχομαι, αλλά την διδάσκω κιόλας!
8) Χαρτοπαιξία: Μια ξερή, μια δηλωτή, μια εικοσιμία, άντε και κάνα ποκεράκι τα έχω παίξει.
9) Μούτζωμα: Έλληνας είμαι, πως γίνεται να μην έχω μουτζώσει;
10) Ερωτικές σχέσεις ενός γάμου: Ναι το έκανα και αυτό. Φτου μου.
11) Μη σαρκική εγκράτεια στις γιορτές: Τι εννοεί εδώ ο ποιητής; Ποιες γιορτές; Τις μεγάλες μόνο ή και τις καθημερινές που λέει το ημερολόγιο (γιατί κάθε μέρα και κάποιος γιορτάζει). Ό,τι και να συμβαίνει πάντως δεν τη γλιτώνω.
12) Συμμετοχή σε μαγεία: Κοκόρια δεν έχω σφάξει, αλλά κάτι δακτυλουργικά και έχω παρακολουθήσει, και έχω μάθει. 
13) Οφθαλμοπορνεία: Αυτό είναι αν έχουμε δει τσόντα; Βάλτο και αυτό στο σακούλι.
14) Ηδονισμός: Δεν είμαι φιλοσοφικά ηδονιστής, αλλά την αποζητώ, άρα και αυτό γράφεται.
15) Πολιτικός γάμος: Δεν έχω παντρευτεί, αλλά αν το κάνω έτσι θα γίνει, οπότε το γράφω από τώρα.
16) Συμμετοχή σε πολιτικό γάμο: Βλέπε αμαρτία νούμερο 15
17) Αυνανισμός: Χωρίς σχόλιο. Δεν θα σχολιάζουμε τα αυτονόητα.
18) Αισχρές επιθυμίες: Τι εννοεί ο ποιητής; Αισχρή επιθυμία είναι π.χ. η επιθυμία για σεξ στο τραπέζι της κουζίνας, ή το να θέλω να πασαλείψω σκατά στη μούρη συγκεκριμένων ανθρώπων; Ας βάλω πάντως τικ και εδώ.
19) Κακή μουσική: Μπορεί να θεωρώ ότι ακούω καλή μουσική, αλλά κάποτε δεν το έκανα, και ενίοτε σε συγκεκριμένες καταστάσεις έχω απολαύσει κακή μουσική, και επειδή δεν γίνεται να απολαύσεις κάτι και να μην θεωρηθείς αμαρτωλός, το βάζω και αυτό στη λίστα μου.
  • Γράφω εδώ ξεχωριστά ότι συμφωνώ απόλυτα ότι η "κακή μουσική" είναι αμαρτία, και νομίζω ότι λόγω αυτού η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της χώρας μας είναι αμαρτωλοί του κερατά. 

20) Χοροί έξαλλοι: Εντάξει, pole dancing δεν κάνω, αλλά τα έχω ρίξει τα χοροπηδήματα μου σε διάφορα πάρτια.
21) Χειρονομίες κακές: Τικ και εδώ
22) Αστεία πονηρά:

23) Αισχολογία: Αρχιδοσκατοπουτσοκαργιολοφλωροπουτανοξεφτιλας
24) Πονηροί λογισμοί: Επαναλαμβάνεσαι νομοθέτη...
25) Σκανδάλισμα άλλων: Αν δεν το είχα καταφέρει, δεν θα είχα κάνει και την αμαρτία νούμερο 10
26) Άσεμνα ρούχα: Ότι μερικές φορές στο σπίτι κυκλοφορώ με το σώβρακο μετράει;
27) Παρότρυνση για έκτρωση: Το λέω και εδώ, το λέω και στους μαθητές μου. Αν κατά τη διάρκεια προγεννητικού ελέγχου βρεθεί ότι το παιδί πάσχει από χρωμοσωμική ανωμαλία είναι καλύτερο και γι' αυτό και για σας να τερματίσετε την κύηση και να ξαναπροσπαθήσετε από την αρχή.
28) Νοθεία τροφών: Μπορεί ως χημικός να μην έχω δουλέψει σε βιομηχανία που φτιάχνει συντηρητικά τροφίμων, αλλά επειδή είμαι αυστηρός με τον εαυτό μου θα το βάλω και αυτό στη λίστα επειδή ενίοτε νερώνω το τσιπουράκι μου.
29) Ξυλοδαρμός: Είμαι αγοράκι και πήγα κάποτε σχολείο, άρα έχω φάει και έχω ρίξει σφαλιάρες.
30) Υπαίτιος ατυχήματος: Είχα ξεχάσει την πόρτα από το ντουλάπι της κουζίνας ανοιχτό και κοπάνησα το κεφάλι μου.
31) Ζωοκλοπή: Με νεκρά ζώα πιάνει; Σήμερα το μεσημέρι πήρα ένα μπριζολάκι από το πιάτο του διπλανού μου στο τραπέζι όταν δεν έβλεπε.
32) Συμβουλές κακές: "Το νιώθω φίλε μου! Άκου με! Βάλε στοίχημα ότι θα το πάρει το πρωτάθλημα η Λίβερπουλ φέτος" ναι το είπα και έκλαιγα μετά...
33) Μετάδοση ασθένειας: Το παραδέχομαι, ένα βροχερό βράδυ του 2007, φταρνίστηκα χωρίς να βάλω το χέρι μου μπροστά και υπήρχε κόσμος δίπλα μου.
34) Υπερηφάνεια: Τι θες ρε θεέ; Να μην είμαι περήφανος που κατάφερα να πάρω Champions League με την Προοδευτική στο Football Manager;
35) Εγωισμός: Κάποτε είπα "είμαι σίγουρος ότι θα περάσω στις εξετάσεις, γιατί είμαι καλύτερος από τους περισσότερους στην αίθουσα" 
36) Ισχυρογνωμοσύνη: Έχω δίκιο, πάρτε το απόφαση!
37) Ανυπακοή: Δεν θα σχολιάσω ότι η "ανυπακοή" με τη γενική έννοια είναι αμαρτία. Εγώ θα πω ότι την έκανα και αυτή την αμαρτία, ακόμα και παίζοντας μπάλα. Έπαιζα στα μπακ και ανέβηκα για γκολ ενώ μου φώναζαν οι άλλοι να μείνω πίσω.
38) Υποκρισία: Στην πέμπτη και στην έκτη δημοτικού είχα παίξει σε δύο θεατρικές παραστάσεις. Υποκρίθηκα ότι είμαι ο γέρο Λαέρτης στην "Οδύσσεια" και ο κύριος Σέλμπυ στην "Καλύβα του Μπάρμπα Θωμά"
39) Επίδειξη: Αρκετές φορές σε κάθε σχολική χρονιά, κάνω πειράματα επίδειξης στους μαθητές.
40) Επιπολαιότητα: 
41) Πείσμα: Θα την ρίξω τελικά! Θα την περάσω την πίστα! Θα την βγάλω την άσκηση! Θα το προλάβω το τρένο αν τρέξω! Θα το γυρίσω το ματς!
42) Φιλοδοξία: Θέλω να γίνω ο καλύτερος στη δουλειά μου.
43) Αργολογία: Κάποιες φορές μιλάω σιγά σιγά για να καταλαβαίνουν τι λέω οι μαθητές μου
44) Μίσος: Το μίσος είναι το πιο αγνό συναίσθημα.
45) Όργή/Θυμός: Πας καλά ρε καραγκιόζη; Τι σκατά έχεις στο κεφάλι σου; Πως γίνεται να είσαι άνθρωπος και να μη θυμώνεις; Άντε μη τα πάρω στο κρανίο και τα κάνω λίμπα εδώ μέσα!
46) Ζήλεια: Θέλω και εγώ να πάρω μετάθεση για να δουλεύω κοντά στο σπίτι μου. Ζηλεύω όσους το έχουν καταφέρει.
47) Περιφρόνηση: Σιγά μη πάω εγώ μαζί τους
48) Ειρωνεία: Πράγματι το φως ταξιδεύει με μεγαλύτερη ταχύτητα από τον ήχο. Μου φάνηκε συμπαθητική αλλά μόλις είπε τις πρώτες λέξεις άλλαξα άμεσα άποψη
49) Ψευδοπροφητεία: Πιστεύω στις δυνάμεις σου. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις.
50) Χαιρεκακία: Μπουαχαχαχαχαχαχα
51) Κακία: Τσάκισε τον Darth! 
52) Αχαριστία: Θέλω και άλλο παγωτό! 
53) Γόγγισμα (Βογγητά): Αυτό πάει μαζί με τις αμαρτίες 10 και 25
54) Περιέργεια: Ποιος μαλάκας με τράκαρε; Ποιος μου έφαγε το παγωτό μου; Τι να σκέφτεται αυτή άραγε; Τι είναι η ζωή; Τι είναι ο άνθρωπος;
55) Καχυποψία: Είμαι σίγουρος ότι η καργιόλα θα μου τη φέρει πάλι.
56) Δικαιολογίες Ψευδείς: Κυρία διευθύντρια δεν μπορώ να έρθω σήμερα στη δουλειά γιατί έχω υψηλό πυρετό, διάρροια και πλατυποδία.
57) Κρυφάκουσμα: Αν δεν το είχα κάνει κάποτε, ένας φίλος θα είχε πεθάνει απ' το άγχος του.
58) Ανυπομονησία: Πότε θα έρθει το γαμημένο το τρένο; 
59) Ψέματα: Ας νικήσει ο καλύτερος.
60) Κατάκριση/Ιεροκατάκριση: Αμαρτία το να κατακρίνεις; Κατακρίνω τη στάση της αστυνομίας που χρησιμοποίησε άσκοπη βία. Αμάρτησα τώρα; Ιεροκατάκριση είναι όταν κατακρίνεις τους ιερωμένους; Βάλε και απ' αυτό.
61) Κουτσομπολιό: Ρε μαλάκα ο Τάκης πήδηξε την κόρη του περιπτερά.
62) Κολακεία: Είστε πολύ όμορφη σήμερα αγαπητή μου!
63) Προσωπολατρεία: Θεός ο Tom Waits.
64) Εκμετάλλευση: Εσείς που δεν θέλετε να αμαρτήσετε να μην εκμεταλλεύστε τις ευκαιρίες που σας παρουσιάζονται. 
65) Σιμμωνία: Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό, βαριέμαι να το ψάξω. Όμως μου αρέσει το όνομα. Έχει ένα μυστήριο. Είναι η αμαρτία που δεν ξέρει κανείς τι σημαίνει. Σαν τη φάση με τους τρεις μάγους. Ποιος ξέρει τι είναι η σμύρνα...
66) Τεμπελιά: Αμάρτησα επειδή βαρέθηκα να ψάξω και να μάθω το τι σημαίνει Σιμμωνία.
67) Ιεροσυλία: Τα καλύτερα ανέκδοτα είναι με τον Τζήζας. Μου αρέσει ιδιαίτερα αυτό που παίζει μπάσκετ, βάζει το νικητήριο τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο και μετά παίρνει έναν κουβά σκατά και τον πετά στην εξέδρα, διότι "Ιησούς Χριστός νικάει και όλα τα κακά σκορπάει"
68) Εμπρησμοί: Ξέρετε πόσες φορές έχω ανάψει κάρβουνα; Ενίοτε κάνω και εμπρηστικές δηλώσεις.
69) Λαθροφαγία: Έφαγα την τελευταία κρεμούλα που υπήρχε στο ψυγείο της αδερφής μου και την έψαχνε μετά.

Πάντως οι παπάδες που αποδέχονται τον παραπάνω κατάλογο πρέπει να δουλεύουν πολύ σκληρά. Κάθε ένας που θα πηγαίνει να εξομολογηθεί θα τον βάζουν να λέει την ιστορία της ζωής του. Θα πρέπει να παίρνει κάποιος μια εβδομάδα άδεια για να κάνει πλήρη εξομολόγηση. Αλλά επειδή άλλες φορές θα έχει ουρά και θα βιάζεται ο παπάς, άλλες φορές θα βιάζεται ο αμαρτωλός και δεν θα λέει τα πάντα βλέπω να μένουν σε όλους αμαρτίες ανεξομολόγητες, που δεν παραγράφονται διότι στην θρησκεία δεν υπάρχει παραγραφή. Εδώ ακόμα μας λένε για το προπατορικό αμάρτημα...
Τελικά ποιος θα πάει στον παράδεισο; Στην κόλαση τις πληρώνονται τις υπερωρίες οι δαίμονες;
Αυτά είναι ερωτήματα.
Καλό τέτοιο, και να προσέχετε...


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Thursday, July 31, 2014:
http://www.johnleary.com/

Jesus said: “My people, in today’s Gospel I gave a parable about the day of judgment. It talks of a fisherman gathering in a catch of fish, and the good fish are stored, while the bad fish are thrown away to be burned up. This is such a stark reality between those faithful people who come to heaven, and the unbelievers who are being cast into the eternal flames of hell. I need to explain to you the people who are sent to hell. These are the lukewarm souls who I vomit from My mouth. I am a God of love and I am merciful, but just. This means that I give every soul plenty of opportunities to be saved from hell. I even show these souls what hell is all about, and they still refuse to love and accept Me. I give every soul a free will, because I do not force My love on anyone. I desire that souls give their will over to Me so they can fulfill their individual missions. Those souls, who refuse to love Me and only want to follow their own will, are the souls on their way to hell. The souls headed for hell are lazy, spiritually, and they do not want to come to Sunday Mass, nor pray to Me about how to love Me. These souls only love themselves, and want to do as they please without anyone telling them what to do. You may wonder how do these souls refuse a loving God, but accept Satan’s call who hates them. Satan is very deceptive with his lies and temptations. He involves many souls with addictions that destroy their minds to understand My love. He taunts them with pride to cause souls to be the master of their own lives. He tempts them with the many pleasures and distractions of the world. When people refuse to obey My Commandments of love, they are calling down My justice upon them. You read in the Scriptures that many are called, but few are chosen. It is not easy to strive to be a saint, because it is a denial of your earthly pleasures and desires. I call on My faithful to work hard to evangelize and pray for souls to save them from hell. The souls in hell will suffer eternally in the flames of hell. They will never see My face, or experience My love because there is only hate in hell. The demons will torment the souls in hell forever. Hell is a place of total hopelessness of ever getting out. The justice of hell is because these souls refused to repent of their sins, and they refused to love Me. It is sad that so many souls are lost, and seeing these souls suffer in the sulfur stench is why My faithful need to work harder to save souls. These soul bodies are ugly as the demons in their appearance. I plead for souls to wake up to the reality of what hell is all about before they are lost forever. The more you preach in My Name, hopefully more souls will hear your words and come to believe in My love and avoid Satan’s lies. The souls in the upper level of hell are those who ignored Me with indifference to My love. The souls in the middle level of hell are those souls who sold their souls to the devil for fame and fortune in this life. The souls in the lowest part of hell are those who taught people and brought souls to hell. Come to Me and follow My Commandments to avoid hell, and receive your reward in heaven.”