Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

η αριστερή στρουθοκάμηλος: Με απόφαση Βενιζέλου συνεχίζεται η μισθοδοσία των ιδιωτικών υπαλλήλων της Εκκλησίας από το δημόσιο!


η αριστερή στρουθοκάμηλος: Με απόφαση Βενιζέλου συνεχίζεται η μισθοδοσία των ιδιωτικών υπαλλήλων της Εκκλησίας από το δημόσιο!


Το ρεπορτάζ (skai.gr):
Δεν τίθεται θέμα διακοπής ή περικοπών στη μισθοδοσία των κληρικών, από το κράτος, είπε σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της συναντήσεως του σήμερα με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και τα μέλη της ΔΙΣ. Φέρεται μάλιστα να είπε ότι το ζήτημα είναι ηθικό και πως από ένα τέτοιο ενδεχόμενο το ποσό που θα εξοικονομούσε το Κράτος δεν θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό. Με τον τρόπο αυτό, όπως αναφέρουν συνοδικές πηγές, ο υπουργός θέλησε να καθησυχάσει τους ιερείς από τις πληροφορίες που ήθελαν την Κυβέρνηση να σχεδιάζει περικοπές ή ακόμα και τη διακοπή της μισθοδοσίας τους από το Κράτος.

Οι αντιδράσεις:
Σε μια εποχή που η κυβερνητική πολιτική έχει χάσει κάθε ψήγμα συναίνεσης από την κοινωνία, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός οικονομικών επαίρεται για ‘συν-αντίληψη' με την εκκλησιαστική ιεραρχία. Αυτό το ευέλικτο σχήμα της εκκλησίας, αυτοδιοίκητο μεν, μισθοδοτούμενο δε από το δημόσιο χρήμα μιας κοινωνίας που υποβάλλεται σε αιματηρές θυσίες, πρέπει επιτέλους να ξεκαθαριστεί, όπως και τα πραγματικά μεγέθη της εκκλησιαστικής περιουσίας. Η αξίωση συνάμα του αρχιεπισκόπου εν μέσω κρίσης, για αποδέσμευση όσων εκκλησιαστικών ακινήτων είναι υπό απαλλοτρίωση για κοινωφελείς σκοπούς, μας κάνει να αναρωτιόμαστε ποια άραγε είναι αυτή η ‘πανστρατιά' που εννοεί ο κ. υπουργός;
Ελεάννα Ιωαννίδου για τους Οικολόγους Πράσινους

Θα γίνουμε κουραστικοί αν ξαναρωτήσουμε τι ακριβώς δουλειά κάνουν οι υπάλληλοι της Εκκλησίας και ποιο είναι το ωράριο εργασίας τους; Κι αν κρίνετε ότι οι ερωτήσεις αυτές περιέχουν εμπάθεια κάποιου που δεν καταλαβαίνει γιατί πρέπει να πληρώνεται κάποιος που κάνει προσηλυτισμό για μια συγκεκριμένη θρησκευτική ομάδα και μάλιστα από τα χρήματα των φορολογουμένων, θα κάνουμε την επόμενη ερώτηση: Από πότε καταβάλλονται μισθοί από το δημόσιο στους υπαλλήλους μιας ιδιωτικής επιχείρησης (έστω θρησκευτικής) που έχει στην κατοχή της κτήρια και κτήματα που ενοικιάζει, εισπράττει αφορολόγητα προσφορές πιστών, κατέχει μετοχές σε επιχειρήσεις και τράπεζες; 

"Είναι ηθικό το θέμα" είπε ο υπουργός. Ο ίδιος υπουργός που εξαίρεσε τις παράλογες και μιζοφόρες εξοπλιστικές δαπάνες από τα μνημόνια, τώρα προστατεύει και την Εκκλησία ΑΕ από τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται σε όλον τον δημόσιο τομέα. Όχι μόνο άρνηση να πληρώνει η ορθόδοξη εκκλησιαστική εταιρεία τους υπαλλήλους της (όπως πχ κάνει το Βατικανό) αλλά και προστασία από τους περιορισμούς του μεσοπρόθεσμου. Η πελατειακή συναλλαγή στο φόρτε της!

Και φυσικά, οι εχθροί των μεταρρυθμίσεων βρίσκονται στην κορυφή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, δέσμιοι των παλαιών συμβολαίων τους, αμετανόητοι, προκλητικοί, φανατικοί εχθροί κάθε δίκαιης κατανομής των βαρών, προστάτες του διεφθαρμένου πελατολογίου τους. 
Και φυσικά, το πολιτικό καθεστώς φροντίζει πρώτα την τάξη του και τους φίλους του ασχέτως αν η χώρα είναι χρεοκοπημένη εξ αιτίας τους. 
Και φυσικά, ελάχιστες πολιτικές δυνάμεις -και από την αριστερά- θα συγκρουστούν μετωπικά με το διαρκές σκάνδαλο της Εκκλησίας ΑΕ και τον πρωταθλητισμό των εξοπλισμών. 
Ακόμα και σήμερα, "Αυτή είναι η Ελλάδα" -που έλεγε και ο ...Σημίτης.

Συνεχίζουμε να ελπίζουμε στους φιλέλληνες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: