Κυριακή, 10 Ιουλίου 2011

Κυριακή μεσημέρι στην πόλη

  • Το πρώτο πράγμα που είδα το πρωί όταν πήγαινα στο περίπτερο να πάρω την εφημερίδα μου, ήταν κάποιους γείτονες να μπαίνουν σε ένα αυτοκίνητο φορώντας ρούχα παραλίας. Δεν ζήλεψα καθόλου. Τα τρία μποτιλιαρίσματα που θα φάνε (ένα για να πάνε, ένα στην παραλία, και ένα στο γυρισμό) για μια χλιαρή βουτιά δεν με θέλγουν πλέον καθόλου. Προτιμώ τον ανεμιστήρα μου και τον υπερμεγέθη κρύο καφέ μου. Μάλλον καλόμαθα στο νησί δυο χρόνια, που πήγαινα για μπάνιο με τα πόδια...
  • Σε δελτίο ειδήσεων το μεσημέρι, έλεγε πως πως σήμερα είναι πολύ επικίνδυνη μέρα για την εκδήλωση πυρκαγιάς λόγω των καιρικών συνθηκών. Το ρεπορτάζ συμπληρωνόταν με τις ελλιπέστατες αντιπυρικές προετοιμασίες που έχουν γίνει σε όλη την Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης. Λίγο μετά διάβασα σε ιστοσελίδα για την εκδήλωση πυρκαγιών στην Βόρεια Εύβοια και στην Κερατέα. Κάψτε ότι προλάβετε για να πέσουν και άλλο οι τιμές στα οικόπεδα. Τα δάση κάνουν κακό στο real estate...
  • Κάθε χρονιά που περνάει, παρατηρώ όλο και περισσότερο κάποιες μεταλλάξεις που υφίσταται ο γραπτός λόγος, ειδικά των νέων. Δεν θα μιλήσω για τα ορθογραφικά λάθη (που αυξάνονται με ρυθμούς χρέους), αλλά για κάποιες αντικαταστάσεις που γίνονται όλο και συχνότερα. Αντί του γράμματος "ξ" πλέον υπάρχει το "x" (π.χ. εντάxει), αντί του "και" υπάρχει το "κ", και φυσικά αντί του ";" υπάρχει το "?". Ειδικά το τελευταίο το βλέπω όλο και συχνότερα, ακόμα και από μεγαλύτερους ανθρώπους, ακόμα και σε αρθρογραφίες σε διάφορες ιστοσελίδες και ιστολόγια. Ας θυμηθούμε το σωστό, δεν είναι κόπος. 
  • Χτες οδηγώντας παρατήρησα για πολλοστή φορά το ίδιο πράγμα. Αν είσαι σταματημένος σε μια διασταύρωση και περιμένεις να φρενάρει κάποιος για να σε αφήσει να περάσεις, αυτό είναι τόσο πιο απίθανο να συμβεί όσο ακριβότερο είναι το αυτοκίνητο αυτού που έρχεται. 
  • Το καλύτερο παράδειγμα για να εξηγήσετε σε κάποιους τι σημαίνει "εκθετική αύξηση", είναι η φασαρία που μπορούν να κάνουν τα πιτσιρίκια (ειδικά αυτά που είναι 3-5 ετών) όταν βρίσκονται μεταξύ τους.
  • Καθημερινά σχεδόν κυκλοφορούν ιστορίες με κόσμο που κράζει τον Πάγκαλο και διάφορους άλλους πολιτικούς. Πόσοι από αυτούς που τρώνε κράξιμο όμως θα βρίσκονται στην επόμενη βουλή; Είμαι πραγματικά περίεργος να δω πόση από αυτή την αντίδραση θα εκφραστεί και στις επόμενες εκλογές.
  • Οι έλεγχοι που έγιναν στα πλοία του "στόλου της ελευθερίας ΙΙ" με προορισμό την Γάζα, γίνονται σε κάθε πλοίο; Ακόμα και στα καρυδότσουφλα με τις πλαστικές καρέκλες που κάνουν βόλτες στα νησιά πακτώνοντας τουρίστες μασώντας τα ευρώπουλα τους;
  • Διαβάζω στην εφημερίδα πως το 2011 μειώθηκε η κίνηση των αυτοκινήτων στην πρωτεύουσα, λόγω της αύξησης της τιμής της βενζίνης  και της μείωσης των εισοδημάτων. Λέτε να μειωθεί και ο πληθυσμός της Αττικής και να γίνει η πόλη πιο ανθρώπινη; Δεν θέλω να τους διώξω όλους τώρα που γύρισα εγώ, απλά είναι ευκαιρία τώρα με την κρίση να γίνουν κάποια βήματα αποκέντρωσης που είναι απαραίτητα για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής όλων μας. 
  • Τώρα που βγαίνουν όλες αυτές οι βρωμιές για το ελληνικό ποδόσφαιρο, μήπως είναι η κατάλληλη στιγμή να γυρίσετε σελίδα και να γίνετε όλοι πιο προοδευτικοί υποστηρίζοντας την Προοδευτική; Σε λίγες μέρες θα κυκλοφορήσουν και τα νέα εισιτήρια διαρκείας σε πολύ χαμηλές τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: