Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Ουστ βρε φλωροάρρωστοι


 Υπάρχουν πάρα πολλές μόδες τη σημερινή εποχή στη χώρα μας, αλλά αυτή που κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες είναι πολύ κουραστική. Μιλώ για τη γρίπη. Όλος ο κόσμος φταρνίζεται, βήχει και παράγει τόνους μύξας όχι μόνο δημιουργώντας άσχημη εικόνα (και στους γύρω μας, αλλά και στους ξένους τουρίστες) αλλά και πρόβλημα στην κοινωνία και στην οικονομία! Στην οικονομία δημιουργούν πρόβλημα τύποι σαν και μένα που αντί να φερθούν σαν πραγματικοί άντρες και να πάνε άρρωστοι στη δουλειά για το καλό του τόπου, κάθονται σπίτι τους να αναρρώσουν και σπαταλούν το πρωινό τους διαβάζοντας ειδήσεις και γράφοντας στα βλογς. Στην κοινωνία δημιουργούν πρόβλημα όλοι οι υπόλοιποι που γκρινιάζουν επειδή λόγω της δυσλειτουργίας-ανυπαρξίας πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας δεν μπορούν να βρουν γιατρό ή δεν έχουν να τον πληρώσουν, για να τους γράψει τα απαραίτητα φάρμακα ή την άδεια που θα δικαιολογήσει την απουσία τους από τη δουλειά. Κάνουν διπλό κακό δηλαδή, και δεν γίνονται καλά μεταδίδοντας και άλλο τον κακό ιό και γεμίζουν την ατμόσφαιρα με ενέργεια γκρίνιας που όλοι ξέρουμε το τι προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει στην ομαλή λειτουργία μιας κοινωνίας. Δεν έχει σημασία που ο κόσμος όχι μόνο δεν βρίσκει γιατρούς, αλλά ούτε εμβόλια να κάνει. Σημασία έχουν τα καθησυχαστικά λόγια του υπουργού μας. "Δεν χρειάζεται πανικός για τη γρίπη" μας λέει ο κυρ Άδωνις. 
 Επειδή όμως αυτή η δήλωση του υπερυπουργού μας σηκώνει συζήτηση, η συντακτική ομάδα του Νιουσλέτε απευθύνθηκε σε ειδικό Αδωνολόγο για να μας εξηγήσει τι εννοεί. Ο Δρ Π. Ούτσας μας εξήγησε πως ο υπουργός έχει φτάσει στο αμήν με τις γκρίνιες και την ηττοπάθεια μας. Τον εξοργίζει, την ώρα που αυτός δουλεύει τόσο, να βλέπει κόσμο να πνίγεται σε μια κουταλιά νερό και να είναι μέσα στη μίρλα επειδή έκανε ένα αψού και έτρεξε λίγο η μυτούλα του. Οι προηγούμενες γενιές δηλαδή που δεν είχαν ούτε φάρμακα ούτε γιατρούς πως επιβίωσαν; Μέσα στη τσαντίλα του μάλιστα υπάρχει φήμη ότι αποκάλεσε όλους τους άρρωστους "φλώρους". Εμείς ως Νιουσλέτε θεωρούμε ότι η φράση αυτή υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να ειπώθηκε μια και ήταν αρκετά κοινή σε παλιούς του συνεργάτες, από τότε που αυτός ήταν χέρι χέρι με τον Καρατζαφέρη και έλεγε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πάει στη Νέα Δημοκρατία.  Για του λόγου το αληθές, ας δούμε ένα βίντεο από μια πενταετία πριν που αποδεικνύει αυτό που λέγαμε για τη χρησιμοποίηση της φράσης.


Ο Δρ. Π. Ούτσας κατάφερε να αποσπάσει και κάποιες αποκλειστικές πληροφορίες από το περιβάλλον του υπουργού για το τι σκοπεύει να κάνει το υπουργείο υγείας και η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τα αυξανόμενα προβλήματα υγείας των πολιτών, αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης που δεν υπάρχουν λεφτά για τέτοιες περιττές πολυτέλειες (όπως υγεία, παιδεία κτλ.). Όλα τα μέτρα βασίζονται στις εξαιρετικές γνώσεις του υπουργού για το παρελθόν των Ελλήνων, μια και είναι λάτρης της ελληνικής ιστορίας. Μάθαμε ότι δημιουργήθηκε μία task force από παντογνώστριες θεραπεύτριες γιαγιάδες οι οποίες πρότειναν την επαναχρησιμοποίηση των παρακάτω μέτρων, που τόσα χρόνια λειτουργούσαν στην εντέλεια και πλέον τείνουν προς εξαφάνιση.

1) Η θεραπεία του ασπασμού:
Είναι μια πάρα πολύ απλή θεραπεία, με άμεσα και έμμεσα οφέλη και βασίζεται στην ιστορικά χρησιμοποιούμενη φράση "θα το κάνω μάκια να περάσει". Ο καθένας μας μπορεί να κάνει "μάκια" (άντε και ένα μόνο "μάκι" οι τσιγκούνηδες) στους γύρω μας ώστε να βοηθήσουμε τη θεραπεία τους. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι ένα φιλί έχει ευεργετικές ιδιότητες στον οργανισμό, ενώ παράλληλα υπάρχει και η περίπτωση αν αυτό γίνεται μεταξύ ερωτικών συντρόφων να οδηγήσει στην τεκνοποίηση ώστε έτσι θα μειωθεί και το πρόβλημα της υπογεννητικότητας! (Η υπογεννητικότητα είναι άλλο ένα από τα προβλήματα που προσπαθεί να καταπολεμήσει ο υπερυπουργός μας με τα παιδιά που κάνει).

2) Η θεραπεία του καπνού:
Η θεραπεία αυτή είναι κυρίως για την επούλωση πληγών αλλά έχει επίσης άμεσα και έμμεσα οφέλη. Παλιότερα όταν κάποιος χτυπούσε, του έβαζαν καπνό από το τσιγάρο στην πληγή ώστε να σταματήσει η αιμορραγία. Αυτή είναι μία τεχνική που σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί ευρέως στα νοσοκομεία και στο ΕΚΑΒ. Ξέρουμε όλοι για την έλλειψη απλών υλικών (όπως γάζες και τσιρότα) που υπάρχει στα νοσοκομεία. Έλλειψη όμως από τσιγάρα δεν υπάρχει. Είναι πανεύκολο να βρεις ένα τσιγάρο οπουδήποτε, ακόμα και μέσα σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Επίσης χρησιμοποιώντας τα, τονώνουμε την ελληνική καπνοβιομηχανία, που είναι ένας από τους ελάχιστους κλάδους που συνεχίζει να λειτουργεί αποδοτικά στην Ελλάδα.

3) Η θεραπεία της υπομονής:
Εδώ υπάρχουν δύο εναλλακτικές προτάσεις οι οποίες θα λειτουργούν παράλληλα.
Η πρώτη πρόταση βασίζεται στην έκφραση "Κάνε υπομονή, μέχρι να παντρευτείς θα γιάνει". Μέσω αυτής της θεραπείας ο ασθενής, εκτός από την βελτίωση της υγείας του, μαθαίνει για τις ευεργετικές ιδιότητες του γάμου. Είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει παράλληλη καμπάνια, χρηματοδοτούμενη από την εκκλησία, για τη διευκρίνηση ότι μόνο ο θρησκευτικός γάμος θεραπεύει και όχι ο πολιτικός.
Η δεύτερη πρόταση βασίζεται στην έκφραση "Κάνε υπομονή, μέχρι να πας φαντάρος θα γιάνει". Η πρόταση αυτή προωθείται από το γενικό επιτελείο στρατού, και το σωματείο μιζαδόρων "Ο Άκης", ώστε να ωθηθούν περισσότεροι νέοι να καταταγούν εθελοντικά στον στρατό, να σταματήσουν τις φλώρικες αναβολές, και να δημιουργηθούν ανάγκες για νέες αγορές υπερσύγχρονων εξοπλιστικών συστημάτων που όχι μόνο θα σκοτώνουν τους κακούς, αλλά παράλληλα θα θεραπεύουν τους καλούς.

4) Η θεραπεία της βασκανίας:
Είναι η γνωστή σε όλους θεραπεία του ξεματιάσματος. Ομάδες εθελοντριών γιαγιάδων θα εκμεταλλευτούν τις ικανότητες τους για πρόληψη και θεραπεία πάσας νόσου. Η θεραπεία θα γίνεται τηλεφωνικά, όπου ο ασθενής θα καλεί, σε πενταψήφιο νούμερο που θα δημιουργηθεί με εξαιρετικά χαμηλές χρεώσεις για κάθε ασφαλισμένο, και η γιαγιά-τηλεφωνήτρια θα τον ξεματιάζει. Αν κάποιος θέλει συγκεκριμένη γιαγιά, θα πρέπει να κλείνει ραντεβού με χρέωση της πιστωτικής του κάρτας. Παράλληλα θα λειτουργεί και μονάδα πρόληψης. Ειδικά εκπαιδευμένη, στις νέες τεχνολογίες, ομάδα ξεματιάστρων θα μεταδίδει την θεραπεία μέσω του δωρεάν Wi-Fi που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός, έτσι ο καθένας μας μέσω του υπολογιστή ή του κινητού τηλεφώνου του να μπορεί θωρακίζει το ανοσοποιητικό του σύστημα.

Παρά τις δύσκολες στιγμές και ο πρωθυπουργός, και ο υπουργός υγείας έχουν υποσχεθεί στο λαό ότι θα κάνουν "τα πάντα για την υγεία", γι' αυτό και μέσω τις προεδρίας της Ε.Ε. υπάρχει συνεννόηση με την κυβέρνηση του Βελγίου ώστε να μας δανείσουν τα πάντα που χρειαζόμαστε χωρίς να τα κουβαλάμε από την Κίνα.


Καλό τέτοιο (και να προσέχετε...)

Δεν υπάρχουν σχόλια: